Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

10 anledningar till att köra Linux och inte Windows

10 anledningar till att köra Linux och inte Windows

 

Man har alltid vetat att Linux är ett mycket stabilare Operativsystem än Windows då man tidigare skrivit i script kommandon för åtgärder man vill datorn ska utföra. Vilket resulterar i att den gör precis så mycket eller så lite du begär av datorn.

För den erfarne Windows användaren känner säkerligen igen och har någon gång stött på dessa tvingande uppdateringarna som avbryter ens arbete eller process man jobbar med. Dessa uppdateringar och oförklarliga omstarter tvingar användaren poänglöst att vänta i onödan. Vi som Minar vill givetvis har våran process igång 24/7 och att den enbart minar och inget annat, då är Linux i särklass det bästa valet.
En annan nämnvärd poäng med Linux är att distributionen inte använder processorn eller minnet till till mer än du beordrar, på så vis läggs fokus på den processen du begär och sannolikheten för högre och jämnar prestanda ökar.

De finns heller inget större behov av något antivirus program på Linux , men för den som vill kan enkelt ladda ner många olika alternativ gratis, så ekonomiskt är detta GULD.

Det som är nackdelen i att använda Linux som OS är att den oftast inte är så användarvänlig och ganska så svår att lära sig. Men precis som allt annat nytt så tar saker tid och i slutändan är Linux ändå det självklara valet. De finns väldigt många olika Linux versioner att välja bland men vi rekommenderar att man börjar med Ubuntu som idag blivit mer likartat Windows till utseende och mest användare vänliga Linux versionen.

Om man istället är ute efter ett komprimerat litet och förenklat Linux där hela datorn styrs via “kommandotolken” rekommenderar jag och ett program som heter Putty.

Ni hittar samtliga Linux versioner på länken nedan.

https://distrowatch.com/

  1. Kostnad: Linux är gratis och operativsystemet är fullt med all mjukvara du behöver. Microsoft är giriga. Vista Home Premium och Ultimate kostar tusenlappar, även när du ska uppgradera från XP. Ska du uppgradera till Office 2007 måste du hosta upp ytterligare en bunte pengar.
  2. Resurser: Även den mest fullspäckade Linuxdistributionen kräver inte mer resurser än en vanlig Windows XP. Vista är girigt – ett PC-operativ som behöver två gigabyte RAM för att fungera acceptabelt och 15 gigabyte hårddiskutrymme är att ta i för mycket.
  3. Hastighet: Linux var snabbare på min Dell Inspiron Core Duo än XP, åtminstonde som XP kom när jag köpte datorn. När jag hade gjort mig av med allt skräp, bloatware och bytt antivirus så antar jag att XP och Linux är lika snabba.
  4. Inga skräpprogram: Linux är fritt från adware, trialware, shovelware och bloatware. Att använda Linux är som att titta på det publika,statsägda TV-nätet – Fritt från reklam.
  5. Säkerhet: Förra året kom det 48 000 nya virussignaturer för Windows vilket ska sättas i relation till de 40 som dök upp för Linux. Ändå skeppas alla Linuxdistributioner med brandväggar och antivirus. Program som Guarddog och Clam-Antivirus är givetvis gratis.
  6. Dual boot: De bästa Linuxdistributionerna gör det enkelt att starta valfritt operativsystem och de tar även hand om partitioneringen så du slipper köpa mjukvara enbart för det. Windows på min Dell fungerar fortfarande bra efter att ha installerat och avinstallerat ett dussintals Linuxdistributioner.
  7. Installation: Alla som installerat Windows från scratch vet att det kan ta timmar och till och med dagar innan du har fått igång alla dina program. Med Linux kan det ta så lite som en halvtimme för att installera operativsystemet, verktygen och alla program. Ingen registrering eller aktivering behövs. Inget pappersarbete.
  8. Hålla ordning på mjukvaran: Som de flesta Windowsanvändare så har jag en hylla full med CD-skivor med program. Jag har dessutom en liten bok med serienummer under sängen om jag skulle behöva ominstallera. Med Linux så behöver du inte vara orolig att bli av med serienummer eller lösenord.
  9. Mer säkerhet: Idag så är operativsystemet inte speciellt känsliga för intrång. Värre är det med programmen som du har installerat. Därför är det viktigt att hålla även de programmen uppdaterade. Kräver mycket arbete i Windows men i Linux är det automatiskt.

      10 Massor av inbyggda program: Verktygen som följer med Windows är rätt ordinära              och det är därför det finns så många små programmakare som tjänar pengar på att              skriva bättre program. Programmen på Linux kan jämföras med de bästa fria                        mjukvarorna på Windows. CD-bränning, fotoalbum, diskverktyg, inbyggd PDF-                      konvertering i alla program.

 

Bildresultat för LINUX is king