Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Använd Rätt Wallet

Använd Rätt Wallet

Vad är säkert idag?

I våras bekräftades ett tillslag där hackers infiltrerade Sydkoreanska exchange sajten Yapizon och kapade 3,831 bitcoins till värde av 5 miljoner dollar. Tidigare 2016 har även de Hong Kong baserade företaget Bitfinex blivit attackerade och tappade
hela 71 miljoner dollar.

Så till ett ämne som bör lyftas en extra gång, min sämre hälft skrev i vårat allra första inlägg om något vi alla borde tänka en tanke på. En offline wallet från Trezor för ca 867 svenska slantar vilket är bland de säkraste du kan hitta på marknaden.
I övrigt så tänkte jag lista ett på ytterligare plånböcker som kan vara värda att kika på.

Fyra olika typer av wallets att rekommendera.

 • För den som är villig att lägga ett par kronor så finns de en ytterligare hårdvaru-wallet som heter Ledger Nano S och ligger runt 678 kr & precis som Trezor sparar du ner din kryptovaluta säkert via USB. Dessa 2 är främst för de som verkligen växlat upp på en nivå och tar säkerhet på fullaste allvar.
  Efter läst en del recensioner skulle jag nog våga påstå att de är väldigt likartade funktionellt sätt med krypterade lösenord, nybörjarvänliga multiplånböcker. Den enda nackdelen är väl handhavande bekymmer och pris.

 • Till en av branschen äldsta lirare hittar vi Coinbase som har ett fullt utvecklat gränssnitt för både webb och i app format.
  I skrivande stund är den begränsad till Bitcoin, Ethereum, LiteCoin & Euro men man uppskattar ändå möjligheten för både insättning via kreditkort och SEPA överföring direkt tillbaka till Svenskt bankkonto. På senare tid har sajten stött på ovanligt många underhåll och tekniska problem varpå de skapats en gnutta hat kärlek till Coinbase från oss på internetvalutan.se

 • Vi har även testat på Exodus som är en relativ nykomling som wallet, liknande Jaxx.io som är två goa gratis alternativ. Båda plånböckerna satsar mer på snygg grafisk look och är nedladdningsbara till en vanlig PC men även dom leverera app alternativ.
  Helt godkända gällande säkerhet, fullt funktions dugliga och anonyma multiplånböcker för den som uppskattar de.

 • Sist men inte minst tänkte vi flagga om Mist en fjärde All-in-One spargris/mining program/solo/pool för den som jagar Ethereum.
  De som gör att just Mist är helt magisk är att man tänkt steget längre och skapat ett Ethereum mining program med wallet integrering och möjlighet till både solo samt pool mining. Kompatibel för både Mac OS, Windows & Linux!

Slutord.

Sammanfattningsvis är dessa fyra något vi tycker man bör testa en gång i livet, de finns en djungel där ute med mängder av andra wallets som är säkerligen är minst lika gröna. De vi ville framföra främst i de här inlägget va, att de kan vara värt att göra en research innan man lägger sin miljarder i någon annans ficka.

God dag eller god natt!

 

 

 

https://wallet.trezor.io
https://www.ledgerwallet.com/
https://www.coinbase.com
https://www.exodus.io/
https://jaxx.io/
https://github.com/ethereum/mist/releases