Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Att köpa eller mina?

Att köpa eller mina?

Hur får man kryptovalutor? Det finns i princip två sätt att få tag på kryptovalutor, nämligen att köpa dem och att mina dem. Att köpa dem är inte svårare än att söka sig till någon utav de många marknader som finns. Där kan man oftast föra över pengar och växla vanliga fiatvalutor mot kryptovalutor, och även växla mellan olika sorters kryptovalutor. Men vad denna artikel handlar om är mining. Vad är mining? Begreppet mining är ursprungligen Engelskt och anspelar på konceptet att hitta ädla metaller genom bergsbruk. Fast av naturliga skäl så kommer man inte hitta så mycket kryptovalutor bland jordens mineraler. Istället sker det hela med hjälp av datorkraft och särskilda program.

Att ett visst belopp faktiskt motsvarar en giltig kryptovaluta bekräftas nämligen av förekomsten av matematiskt giltiga kryptografisk hash-värden. För att inte vem som helst ska kunna påstå sig ha en giltig summa av en viss kryptovaluta så finns oftast en förteckning över de belopp som cirkulerar. Oftast kallas denna för en blockkedja, men är egentligen endast en gemensam databas. Då systemen generellt sett är decentraliserade krävs gemensam datorkraft för att förteckningen ska vara tillgänglig när den behövs. Det är här möjligheten till mining uppstår. Genom att gratis tilldela vissa belopp till de datorer som bidrar till den gemensamma datorkraften så skapas ett kraftfullt ekonomiskt incitament att låta den egna datorn arbeta. Att bedriva mining är därför att sätt att både få egna pengar och bidra till att kryptovalutor faktiskt förblir användbara.