Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Behöver Sverige en digital valuta

Behöver Sverige en digital valuta

För snart två år sedan meddelade Riksbanken att man skulle dra igång ett projekt som skulle undersöka möjligheten att skapa en nationell digital valuta, även kallad e-krona. Idag har man presenterat lite mer information om hur det arbetet fortskrider. men frågan som många även ställer säg är behöver Sverige en digital valuta vilket mitt svar är JA.

Behöver Sverige en digital valuta

I ett pressmeddelande skriver Eva Julin som är projektledare för Riksbankens e-kronaprojekt:
“Nästa steg i riksbankens arbete med e-kronan bör vara att bygga en e-krona för att på så sätt lära mer och pröva vilka tekniska lösningar som är användbara och möjliga att förverkliga.”
I rapporten som Riksbanken publicerade idag så föreslår man bland annat att Riksbanken ska göra följande för att utveckla e-kronan:
Börjar utforma en teknisk lösning för en e-krona för att kunna pröva vilka lösningar som är användbara och möjliga att förverkliga


Tar fram förslag på lagändringar som behövs för att tydliggöra Riksbankens mandat och en e-kronas legala ställning

Fortsätter utreda de ekonomiska aspekterna av en e-krona
Riksbanken verkar kolla på framför allt två olika sätt för hur en e-krona skulle kunna fungera. Den ena är att man har ett konto med e-kronor hos Riksbanken medan det andra alternativet är att man har sina e-kronor lagrade i en app eller liknande på sin mobiltelefon eller dator.

Hur man investerar i Kryptovalutor (Läs Mer)
Har du investerat i Onecoin (Läs Mer)
Hur du tar ut Kryptovalutir (Läs Mer)
Bästa GPU för Mining (Läs Mer)
Bästa Krypto-wallet (Läs Mer)
Regler hos skatteverket (Läs mer)
Sveriges Bitcoin ATM Maskiner (Läs Mer)
4 Valutor du inte säljer fram till 2020 (Läs Mer)
Huvudsidan