Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Bitcoin vs Guld – Fördelar och nackdelar

Bitcoin vs Guld – Fördelar och nackdelar

Att diversifiera sin placeringsportfölj är fortsatt hög prioritet, även år 2017. Alla marknader är föremål för volatilitet, vilket alltid skapar en ökande efterfrågan på värdepappersalternativ. Både Bitcoin och guld är ganska attraktiva i detta avseende, eftersom de båda har sina fördelar och nackdelar. Båda tillgångarna ska emellertid vara en del av allvarlig näringsidkares portfölj och den här artikeln kommer att förklara varför.

BITCOIN OCH GULD ÄR EN SÄKER FÖRVARING AV VÄRDE

De flesta investerar i tillgångar och valutor av en av två skäl. Antingen vill de göra vinst över tiden, eller de vill skydda sin nuvarande rikedom från att förlora värde. Att hitta investeringsmöjligheter som kan få värde har blivit mycket svårare de senaste åren. Faktum är att de flesta traditionella alternativen bara förlorar sitt värde över tid, vilket gör dem olämpliga för att säkra mot volatiliteten på marknaden.

Guld hade alltid en viss överklagande till investerare över hela världen. Det är globalt erkänt som ett värdefullt objekt, som kan konverteras till nästan vilken fiatvaluta som helst. Guld är också lite lätt att transportera i små kvantiteter, och det kommer alltid att finnas efterfrågan på denna vara. Dessutom är guld knappt, vilket gör det till en bra butik av värdelösning. De flesta investerare och handlare har haft guld som en del av sin portfölj under en längre tid, och det kommer inte att förändras när som helst snart.

 

De flesta av dessa principer gäller även Bitcoin. Man kan konvertera Bitcoin till fiat-valuta vid något tillfälle, antingen genom utbyten, peer-to-peer-marknadsplatser eller bankomater. Det är också globalt tillgängligt, om än det inte är så utbrett som guld i detta avseende. Den situationen kan komma att förändras, men som guld har varit i omlopp i århundraden, medan Bitcoin bara är nio år gammal. Bitcoin är också mindre än guld, eftersom vi känner till den exakta mängden mynt i omlopp, liksom dess hårda försörjningslock. För guld är dessa två faktorer något svår att bestämma.

En sak Bitcoin har till sin fördel är hur det lätt kan transporteras oavsett kvantitet. Eftersom en Bitcoin-balans sparas digitalt kan den ligga på en dator, bärbar dator, smartphone eller till och med en hårdvaraplånbok med storleken på din genomsnittliga USB-enhet. Guld å andra sidan transporteras ofta i sin fysiska form eller genom en pappersvariant som fungerar som en IOU. Många föredrar dock det digitala formatet över papper eller fysisk vikt, eftersom det är ganska svårt att flytta guld över hela världen i digital form.

Detsamma gäller för lagring av guld, eftersom det är ganska ineffektivt att göra det när man hanterar stora mängder. Investerare kan lagra bullion hemma – vilket aldrig är ett säkert alternativ – eller har någon annan lagra den på deras vägnar. Involverande tredje part innebär att investerare ger kontroll över sina bullion, vilket inte är något som alla är bekanta med. Bitcoin är väldigt annorlunda i detta avseende, eftersom det kanske är den enda effektiva form av värde som alla kan lagra sig med relativ lättnad. Det kräver dock viss teknisk expertis att göra det.

I slutändan är guld inte bättre än Bitcoin eller vice versa. Båda typer av tillgångar har sin överklagande och problem som investerare behöver ta hänsyn till. Bitcoin har vunnit värde under de senaste åren, medan guldet ligger över samma prispunkt för det mesta. Båda tillgångarna har tjänat sin rättmätiga plats i någon investeringsportfölj, eftersom de båda tjänar samma syfte genom olika medel. Det är bra att ha både guld och Bitcoin i någon investeringsportfölj dessa dagar.