Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Bitcoinpriset stabilt runt 21 000kr

Bitcoinpriset stabilt runt 21 000kr

 

Cryptocurrency entusiaster håller alltid koll på Bitcoins pris. Det är normalt, eftersom Bitcoin fortfarande är den ledande kryptokurrency. Även om Bitcoin Dominance Index fortfarande ligger under 42%, fortsätter den populära kryptokurvenatt ställa in tonen för andra mynt. Just nu verkar Bitcoin vara något stabil.

En platt BITCOIN-prislista är bra.

Även om de flesta Bitcoin-handlare vill se mer marknadsvolatilitet verkar det inte vara hur Bitcoin beter sig för närvarande. Priset har inte budged allt så mycket under de senaste 24 timmarna. Helger är traditionellt dåliga för cryptocurrency priser, men helgen verkar vara borta för att bli en bra start. Med bara en 1,55% prisförändring, ligger Bitcoins värde långt över 22 000kr i värdet.

En sak som har blivit något uppenbar är hur den totala Bitcoin-volymen går ner under helgen. De senaste 24 timmarna såg drygt 824 miljoner dollar i handel, vilket ligger långt under de 1 miljarder dollar eller 2 miljarder dollar som vi sett under de senaste veckorna. Återigen är helgerna alltid tysta perioder för Bitcoin, men viss volatilitet kan uppstå vid en viss tidpunkt.

Titta över handelsdiagrammen verkar det som om GDAX och Bitfinex är låsta i en hård kamp för att dominera USD-handelsmarknaden. Båda företagen genererade över 29 miljoner dollar i volym den senaste dagen, vilket är ganska imponerande. GDAX sätter bitvis Bitcoin-priset till US $ 2 510, medan Bitfinex har det på 2,421 US-dollar. Det är inte ovanligt att se sådana vilda prisskillnader, men att dra nytta av dem kanske inte nödvändigtvis är värt det.

Bitcoinpriset stabilt runt 21 000kr

Handel för och mot Bitcoin med fiats är fortfarande väldigt populär i Korea, med både Bithumb och Coinone som gör det till de 10 bästa plattformarna baserat på volym. Den ledande handelsmarknaden är Poloniex ETH / BTC-marknad, vilket inte är helt överraskande på något sätt. Altcoin-marknaderna härleder ofta det mesta av sitt värde från Bitcoin-handel, och Ethereum är inte annorlunda.

Många människor håller också ögonen på kalendern. Som alla Bitcoin-användare borde veta nu kan vi snart se en Bitcoin hård gaffel. Samtidigt finns det fortfarande den användaraktiverade mjuka gaffeln för att ta hänsyn till. Om sakerna skulle bli illa störda kan det finnas tre konkurrerande Bitcoin blockchains den 1 augusti. Det är tveksamt detta kommer att hända, men möjligheten bör inte heller ignoreras.

 

ZombieTraderAbott on /r/BitcoinMarkets sees future positive developments for the Bitcoin price:

“I’m super bullish. I think we’re about to jump to around $2800 within 3-4 days (well within, perhaps), wobble for a bit, and then make new all-time highs within 1-2 weeks. And I honestly think we could be cracking $5k before the end of August.”