Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Coinbase-beslut att acceptera handel med bitcoin cash

Coinbase-beslut att acceptera handel med bitcoin cash

Coinbase uppgav under tisdagskvällen att man skulle göra handel med bitcoin cash möjlig så fort tillräckligt med likviditet hade kommit in. I blogginlägget uppgav Coinbase att man förväntade sig att det skulle ta några timmar.

Den omedelbara effekten blev att bitcoin cash rusade med över 70 procent under tisdagskvällen till rekordhöga 3 813,70 dollar, enligt Coinmarketcap.
Bitcoin cash är en avknoppning från bitcoin. Separationen kom till den 1 augusti efter att en grupp av utvecklare valt att på egen hand förbättra snabbheten i bitcoin-transaktioner och dess kostnader.

Coinbase väntas under onsdagen inleda handeln med bitcoin cash.

I går öppnades portarna upp för handel av Bitcoin Cash hos 2 av de större aktörerna Bitpay & Coinbase, den största plattformen för handel av bitcoins, igår öppnade upp för handel av den konkurrerande kryptovalutan bitcoin cash.
Bara det senaste dygnet har den kursen ökat med över 75 procent, vilket är ett tecken på att fler väljer att investera i den valutan.