Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Coinbases handelschef säger upp sig efter sex månader

Hunter Merghart, handelschef på Coinbase, har sagt upp sig från sin tjänst efter blott sex månaders anställning. Merghart ska ha under förra veckan ha fattat beslut om att lämna företaget och undersöker nu andra källor, enligt källor till CoinDesk med insyn i situationen. Coinbase har avböjt att kommentera det hela.

Mergharts beslut att lämna Coinbase kommer efter att den chef som anställt honom, Adam White, under oktober månad lämnat Coinbase för att istället bli operativ chef på Bakkt. Bakkt är en ny institutionell handelsplattform för kryptovaluta som lanseras av New York-börsens moderbolag Intercontinental Exchange (ICE). White var Coinbases femte anställda i ordningen och anställde i egenskap av vice VD på bolaget Merghart i maj 2018.

Merghart uppges nu lämna bolaget på grund av att han känner sig frustrerad över att inte få tillräckliga resurser eller klarhet i planen för att bygga en institutionell affärsverksamhet, enligt de källor som CoinDesk har varit i kontakt med.

Coinbase fokuserar allt mer på sin institutionella verksamhet

Mergharts avsked från Coinbase kommer också efter att bolaget under tisdagen säkrat ytterligare finansiering om 300 miljoner dollar. En del av dessa pengar ska vara öronmärka för byggandet av den institutionella delen av verksamheten. I en intervju med Bloomberg uppgav också nyligen Coinbases VD och operativa chef Asiff Hirji att den institutionella delen av verksamheten i framtiden kommer att stå för en stor andel av intäkterna.

Coinbase har dessutom anställt Jonathan Kellner, tidigare VD på Instinet, som ny chef för sin institutionella avdelning. Man har även knutit till sig Chris Dodds, tidigare rådgivare på Charles Schwab, till sin styrelse samt JPMorgans Oputa Ezediaro till den institutionella verksamheten.

Trots att priserna på kryptovalutor fortsätter att tryckas ner, finns det en förväntansfullhet i luften inför Wall Streets förväntade intåg på marknaden.

Källa: https://www.coindesk.com/coinbases-head-of-trading-resigns-after-six-months-on-job/

The post Coinbases handelschef säger upp sig efter sex månader appeared first on Kryptovalutor.se.

Källa till artikeln