Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

10 saker du bör veta om SiaCoin

Internet är överväldigat med kryptodata. Du bör veta om SiaCoin, Det är verkligen utmanande att dechiffrera skillnaderna mellan kryptovalutor. SiaCoin kan betraktas som en unik, eftersom utvecklarna tycker mycket om att tillämpa Sia-tokens i deras system utan spekulationer (och att begränsa tillämpningen av andra mynt).

Det du bör veta om SiaCoin

du bör veta om SiaCoin

1. SiaCoin cryptocurrency (SC) är ett token av Sia-företaget som har skapat en unik plattform för cloud-lagring baserad på blockchain-teknik som skiljer sig från andra moln. De flesta människor är bekanta med sådana molnlager som Dropbox, Amazon S3, Google Drive, ICloud. Sia återuppfinner molnlagring genom att ansluta personer som behöver lagra filer i molnutrymme med dem som har tillräckligt med hårddiskkapacitet för värdlagring. Till skillnad från traditionella centraliserade molnlagringstjänster där data lagras på externa servrar samlade på ett ställe representerar Sia helt decentraliserat nätverk av databehandlingscenter. Huvuddelen av projektet bland andra liknande kryptoplatformar (som Storj eller Maidsafe) är en rigid smart-kontrakt som anger en belöning för en värdleverantör som tillhandahåller kvalitetslagring.

 

2. SiaCoin fungerar som en intern betalning för åtkomst till detta lagringsutrymme. SiaCoin är faktiskt det enda sättet att få tillgång till SIA-plattformen. Du kan inte betala för det med någon krypovaluta eller fiat-pengar, så det är det intressanta sättet att öka ett myntvärde. Hyresgäster använder Siacoin för att köpa lagringskapacitet från värdar, medan värdar ger säkerhet att lagra data genom att deponera Siacoin i en filkontrakt som säkerhet. Om en dator är online och allt är bra med filer, får du din Sia som en belöning. Det finns till exempel en Pay-as-you-go-modell i Storj, vilket innebär att betalningen beror på hur ofta medlemmar i ett system använder sina filer. Sia ger också en insättning vid tecknande av ett kontrakt för datalagring. Om en värd inte bekräftar det faktum att du lagrar eller laddar upp data, dras en del av en insättning av. Därför är värdarna intresserade av säker datalagring och ökad plattformsäkerhet.

 

3. Sia distribuerar krypterade filsegment genom att hugga dem i små bitar. Sådan teknik ger mycket högre datasäkerhet och ingen vet vad dessa filer innehåller inuti. Det leder till högre hastighet och mycket lägre avgift i jämförelse med andra molnlager. Lagring av 1TB på Sia blockchain-nätverket kostar cirka 2 USD per månad jämfört med 23 dollar på Amazon S3 medan Storj sätter ett pris på 0,015 USD för 1 GB per månad. Det är värt att märka att Storj fortfarande bara har beta-version, medan i Sia-nätverket är alla servicefunktioner och smarta kontrakt tillgängliga för användarna. du bör veta om SiaCoin du bör veta om SiaCoin du bör veta om SiaCoin

 

4. Sia-projektet nämndes först under studenthakathonet 2013, men officiellt lanserades projektet i juni 2015. I februari 2018 nådde SiaCoin-börsvärdet över 700 miljarder dollar. Det här är en enorm ökning från marknadsvärdet på 5 miljoner dollar i början av 2017.

 

5. Liksom alla andra kryptovalutor kan SiaCoin köpas på kryptoutbytena (som Bittrex, HitBTC, Cryptopia och många andra) av Bitcoin eller Ethereum.

 

6. Det andra sättet att förvärva SiaCoins är gruvdrift. De som vill lyckas med SiaCoin-gruvor har en chans att njuta av en ny typ av mikroprogram som heter ASIC A3. Denna modell tillverkades i slutet av januari 2018 och inriktades speciellt på Blake2b-algoritmen för att få SiaCoin som gör gruvdrift 100 gånger effektivare än standard Nvidia. Men kostnaden för sådana mikroprojekt är ganska hög (tillverkarens pris är cirka 2375 dollar, säger inte högre priser i detaljhandeln).

 

7. Ett annat sätt att få SiaCoin är att delta i kampanjkampanjer som innehas av Sia själv eller miningpooler. Syftet med sådana kampanjer är att öka antalet Sia-minare som uppenbarligen blev mindre nyligen som minare fokuserade på bitcoins och ethers på grund av deras hype.

 

8. Staging ICOs har visat sig vara en mainstream. Det ser ut att varje företag på något sätt är kopplad till Blockchain eller cryptocurrency drömmer om att starta sin ICO. Dessutom, i stället för att utveckla eller uppgradera sin produkt, tenderar företagen att främja sina händelser för tokenproduktion. Tvärtom har SIA-teamet bestämt sig för att inte hålla en ICO utan att fokusera på att förbättra plattformen. Tack vare framstående investerare som Fenbushi Capital, Raptor Group, Procyon Ventures tillsammans med ängel investerare som Xiaolai Li har Sia-laget lyckats höja över $ 1,25 miljoner i finansiering utan någon TGE-händelse.

 

9. Professionella anser SiaCoin som en underskattad tillgång. Enligt CoinMarketCap är Siacoins pris $ 0,01 per enhet. Det är planerat att priset växer tillsammans med ökningen av filer som lagrar nummer på SIA-nätverket.

 

10. Sia-plattformen utfärdar ytterligare en kryptovalutor- Siafund. Mängden Siafund kryptocurrency uppgår till 10 000 som gör den mer värdefull och sällsynt. Huvuddelen av Siafund ligger i utvecklarens miljö (Nebolous Inc). Siafund kan betraktas som ett alternativ till cryptocurrency pre-mining av altcoins utvecklare. Avdrag på 3,9% från betalningar av framgångsrika kontrakt fördelas proportionellt bland Siafund innehavare. Ju mer Siacoin används för att lagra filer, desto högre vinst ger Siafund.

10 saker du borde veta om kryptovalutor

Följ oss på Facebook