Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Ethereum Fortsätter Neråt

Ethereum Fortsätter Neråt

TheMerkle Ether Bear Market

Ethereum entusiaster har inte varit särskilt nöjda efter efter dom senaste dygnen medans investerare säkerligen gläds åt ett fantastiskt köpläge som öppnats upp. Ether priset har fortsatt att minska i en alarmerande takt och det verkar som kursen står numera och trampar på samma ställe. Hela cryptocurrency industrin går genom en väldigt manipulerande fas just nu. Bitcoins prisnedgång hjälper heller inte till på något sätt. Trots koreanska storaffärer växlats på börsen och intresset är enormt i asien för Ethereum, så är de ändå oklart vad framtiden har att säga.

 

ETHER VALUTAN FORTSÄTTER ATT FÅ STRYK

Även om experter kan argumentera för olika kryptokurser är inte detta kopplat till specifikt värde mer än att allmänheten vågar satsa mer eller mindre och då påverka volym. Detta är särskilt sant när de berör krypto valutor som är mer populära. Varje gång Bitcoin går igenom en prisfall följer i regel nästan alla valutor samma mönster. Några undantag ska alltid noteras, bland annat de valutor som huvudsakligen bygger på pump-och-dumpsystem av mynt utan någon framtidsplan alls. BitcoinPlus är ett bra exempel för att illustrera denna trend.

När det gäller Ethereum är händelserna inte så stora just nu. Marknadshuvudet sjunker och ligger under 23 miljarder dollar om denna trend fortsätter. Det är ganska anmärkningsvärt, med tanke på att den totala handelsvolymen fortfarande är ganska stark. Ethereum överträffar praktiskt taget alla andra krypto valutor baserade på handelsvolym, med undantag för självaste Bitcoin. Handelsvolymen innehåller både köp- och försäljnings beställningar, och det verkar som att försäljning överlag dominerar marknaden.

Koreanska utbyten visar dock fortfarande hausseuropeisk eterummoment. Bithumb sätter Ether-priset på 274,27 US-dollar, medan de västerländska börserna har den på 230 US-dollar till 235 US-dollar. Sedan har Bithumbs API inte lämnat någon handelsinformation i över två timmar, enligt Coinmarketcap. Det är fortfarande möjligt att komma åt webbplatsen, och handlandet äger rum när nu medans du läser. Trots detta “API-avbrott” genererade plattformen fortfarande den stora delen av handelsvolymen för Ethereum.

En sak att ta hänsyn till är hur den senaste tiden i Ethereum-nätverket på grund av trafikproblemet målar en oroande framtid för denna teknik. Om Ethereum inte kan skala upp på grund av ett ökat antal transaktioner, verkar det omöjligt att stödja alla Dapps och andra projektbyggnader ovanpå detta ekosystem just nu. Att inte hantera transaktioner är ganska problematisk, eftersom det skapar stora nätverkstoppningar. Om denna blockchain inte kan skala ordentligt, kommer ingen Dapps att fungera korrekt i framtiden heller. Det skulle vara otroligt dåligt för Ethereum som helhet.

Dessutom finns det också obekräftad ryktet hos några nyligen krypterade valutakonferenser som försöker avveckla en del av ETH-innehav. Statusteamet har antyder att en sådan åtgärd ska vidtas inom en snar framtid. Det är oklart hur mycket laget skulle sälja exakt, om än de kommer att göra det på ett OTC-sätt. Detta skapar en känsla av osäkerhet bland medlemmarna i Ethereum, eftersom ingen är säker på vad framtiden kommer att hålla. Det är inte mot ICO ToS policy att sälja en del av ETH-innehav vid behov, och det är tydligen inte heller oetiskt att genomföra en sån affär. Vilket man kan fråga sig?

Det är uppenbart att denna hausseuropeiska trend orsakar mycket negativt tryck för alla kryptokurvor. Ethereum är oförmöget att undkomma denna nedåtgående trend, även om den verkar hålla sin egen kurva runt 0,1 BTC-märket. Men saker och ting kan svänga ganska snabbt i världen av krypto valutor. Med så mycket frågetecken på marknaderna just nu, kan ytterligare nedgångar förväntas. Den enda frågan är vem som kommer att drabbas av de största förlusterna under de närmaste dagarna.