Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Ethereum Priset Sjunker under $300 tekniska problem och Cryptocurrency ICO Hype

Ethereum Priset Sjunker under $300 tekniska problem och Cryptocurrency ICO Hype

Saker ser inte så bra ut för Ethereum just nu. Den populära cryptocurrency led en stor krasch inte för länge sedan och det är fortfarande marknaden återhämtar sig fortfarande. De senaste två dagarna har en annan nedgång för Ether, vilket gör det mycket tveksamt. Ethereum kommer snart att passera Bitcoin i marknadslock. Det verkar säkert säga att mer volatilitet ligger i horisonten för Ethereum-innehavare.

VAD HÄNDER MED ETHEREUM?

Om man tittar på Ethereums prisdiagram överlämnas handlare och investerare, eftersom deras hopp om utmanande Bitcoins krona avtar. Mer specifikt har ETH-priset tagit ett annat slag, eftersom det sjönk med 7,65% under de senaste 24 timmarna. Detta sätter värdet på en eter långt under markeringen på 300 USD och det är möjligt att det här värdet fortsätter att gå mot US $ 270 eller lägre under de kommande dagarna. Denna dynamik är inte helt överraskande med tanke på Ethereums bullish trend under första halvåret 2017.

Det är inte svårt att glömma när ETH var värd under US $ 11 tillbaka i början av januari i år. Saker har visserligen hämtat de senaste månaderna och kulminerat i en Ether-pris topp på nästan US $ 400, enligt Coinmarketcap. En sådan spektakulär prisökning kan bara uppnås med framtida prisvolatilitet, vilket vi ser dagligen just nu. Ändå har Ether-värdeökningen varit något mindre än imponerande i år.

Ethereum entusiaster har hänvisat till ett fenomen som kallas flippening hela året. Denna trend skulle inträffa när Ethereums marknadslock överstiger Bitcoins. Även om båda valutorna endast separerades med “bara” 8 miljarder US-dollar, har gapet ökat igen. Mer specifikt är Bitcoins marknadsandel nära USAs 41 miljarder just nu, medan Ethereums endast är 26,32 miljarder US-dollar. Flippingen kommer inte att hända när som helst snart i denna takt.

Den större frågan är varför Ethereum står inför ett sådant bakslag just nu. Skiftande marknadsförhållanden är sannolikt skyldige. Dessutom vägs Ethereum blockchain och dess teknik ned av tillströmningen av kryptocurrency ICOs. Transaktioner bekräftas mycket långsammare när en stor ICO händer, och smarta kontrakt som används av dessa projekt innehåller ofta problem som måste åtgärdas senare. Tekniken är fortfarande för tidig, men investerare ser också att detta kan bli ett mycket större problem om saker inte löses snabbt.

Med tanke på kryptocurrency-ICO: er har de snabbt blivit huvudanvändningsfallet för Ether-valutan. Det är inte nödvändigtvis en positiv utveckling heller. Med så många projekt som ökar medlen i Ether kommer chanserna för en “dump” på marknaden att öka också. När lag behöver finansiering, kommer de att konvertera ETH till fiat valuta, vilket skapar negativt tryck över utbytena. När fler projekt säljer ut sina upptagna medel kommer priset otvivelaktigt fortsätta att gå ner ganska snabbt. Det är oklart om det är en del av det pågående prisfallet just nu, men det är något att tänka på.

Det är oklart vad framtiden kommer att hålla för Ethereum just nu. Ethereumpriset är mycket volatilt, vilket bara kan förväntas vid denna tidpunkt. Ethereum är emellertid inte ett värdeförråd på något sätt. Med så många “dumma pengar” som flyter in i Ethereum för att delta i kryptokurrency-ICO, är det praktiskt taget omöjligt att bestämma det verkliga värdet av den befintliga mynttillförseln. Tekniska problem blir också ett stort problem. Om den här trenden håller på, kan det inte hända att flippningen händer. Det här är intressanta tider för Ethereum att bevisa sitt värde, men hittills lämnar projektet lite att önska.