Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Fördelar med Kryptovalutor – del 3

Fördelar med Kryptovalutor – del 3

Kryptovalutor & Globalisering

Under historiens gång har nationer världen över använt olika betalningsmetoder och kryptovalutor har gjort att hela världen kommit närmare varandra. Initialt använde vi byteshandel av varor eller bytte pengar mot varor. Det var inte förrän handelsmän besökte andra länder som de fick reda på hur länderna kunde utbyta varor med varandra.

Tack vare olika innovationer och utvecklingar har vi nu flera metoder för handel och utbyte av pengar världen över. Men även med alla innovationer upplever vi fortfarande problem med att utföra transaktioner mellan länder. Det finns alltid valutaproblem, bankbehörigheter, oacceptabla betalningsmetoder och andra problem för företagare eller privatpersoner som reser utomlands.

Faktum är att inte alla länder har samma ekonomiska system. Ditt kort eller valuta kanske inte accepteras av andra länder och det kan bli stora problem för vissa personer. Till exempel kräver de flesta internetbanker, betalning- eller kontantsystem ytterligare bearbetningsavgifter för deras service utomlands.

Kryptovalutor är inte bundna till olika växelkurser, har låga transaktionsavgifter och inga räntor eller andra avgifter som ofta tillämpas av olika länder. Kryptovalutorna kan användas när som helst, i vilken del av världen som helst, utan att några problem uppkommer.

Du sparar också mycket tid och pengar genom att utgifter minskas som kan uppkomma genom överföringar av pengar från och till olika länder. Detta innebär att kryptovalutor fungerar på ett globalt plan som i sin tur gör transaktioner enklare än de flesta banköverföringarna.

Kryptovalutor har vidare tre viktiga egenskaper:

Kryptovalutornas Transaktionsegenskaper

Kryptovalutornas transaktioner är snabba och globala. Transaktioner sprids omedelbart i blockkedjan och bekräftas inom några minuter. Eftersom transaktionerna hanteras av ett globalt nätverk av datorer, tar de inte hänsyn till din fysiska plats. Det är möjligt för dig att skicka dina kryptovalutor till någon i din närhet men även om de lever på andra sidan jordklotet.

Kryptovalutornas Monetära egenskaper

Vissa människor vill använda guld som ett monetärt värde. Det är dock inte lätt att lagra, inte lätt att dela upp i mindre bitar och det är inte lätt att transportera. Eftersom det är tungt skulle det dessutom vara dyrt att skicka till andra. Kryptovalutor kan ses som digitalt guld eftersom de är lätta att lagra, lätta att dela i mindre bitar och lätta och billiga att skicka samt transportera.

Valutornas mängd kontrolleras. Därmed finns det en stor chans att värdet stiger över tid. Som tidigare nämnts kommer Bitcoin på något sätt nå sitt maxantal någon gång under 2140.

Revolutionerande egenskap

Du har mer kontroll över vad som händer på ditt bankkonto och hur systemet jobbar och fungerar. Detta beror på det decentraliserade nätverket av datorer som fungerar genom konsensus, som därmed avgör vem som har vad på banken och vilka transaktioner som utförs. I jämförelse med ditt fysiska bankkonto, som kan ändras och kontrolleras av personer som du inte ser, och styrs av regler som du inte ens vet om (hur många av oss läser verkligen det finstilta?).

Skribent: Dennis Sahlström