Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Ledger Nano S

Ledger Nano S

Skydda din Bitcoin och Altcoins bör vara en prioritet för alla som har mer än bara några få kronor värda mynt. Utvecklare har arbetat outtröttligt sedan Bitcoins uppfattning om hur man skapar säkra och säkra plånböcker för användare. Många väldigt bra programvara plånböcker har kommit ut sedan dess, med varierande grad av säkerhet kontra bekvämlighet. Problemet kvarstår dock. En dator, eller en mobilenhet som smittats med Bitcoin-centrerad malware eller keylogging-mjukvara, medförde att några mynt i någon plånbok på den enheten var i fara. Så började begreppet hårdvara plånböcker. Merkle har gjort några skriven och videorecensioner av några av dessa tidigare, och jag fick nyligen min Ledger’s Nano S som ungefär kostar 600kr. Låt oss granska några av dess funktioner.

ENHETEN

Ledger Nano S är en väl respekterad plånbok för hårdvara-smarta kort-cryptocurrency. Enheten ansluts till vilken dator som helst via en USB-kabel och behöver användaren att ange sin PIN-kod varje gång de ansluter enheten. Detta ger Nano S en fördel jämfört med andra Ledger-modeller, eftersom PIN-koden är inmatad på enheten så att den kommer att vara immun mot keylogging. Enheten kan också ha en automatisk låsningstid inställd på den för ett extra säkerhetslager. Den stöder Bitcoin och Ethereum-Both Classic och Beta- med integrerade och dedikerade plånböcker, men kan också stödja Litecoin, Dash och (en favorit av min) Dogecoin via Bitcoin Wallet-appen. Ledger Nano S kräver att alla transaktioner bekräftas på den aktuella enheten. De privata nycklarna lämnar aldrig enheten själv, varför bekräftelser av att skicka transaktioner ska ske på Nano S snarare än via lösenfras eller PIN-kod i plånbokens användargränssnitt.

Enheten är elegant, och av god kvalitet. Skiftknapparna är lyhörda och känns väl byggda – de glider inte eller löser. Anslutningen känns lite stel, men anslutningen är solid då. Återhämtning och säkerhetskopiering av enheten är också säker. Återställningsord utges på Nano S när den ställs in, och de lagras på ett offline och analogt sätt. Varje plånbok kan återställas med dessa på någon annan Ledger-enhet eller en kompatibel plånbok.

Användargränssnittet och FIDO U2F

Användargränssnittet (UI) för plånboken (-erna) sker på skärmen på en enhet som har Chrome som en webbläsare. Enkelt, elegant och till skillnad från dessa gränssnitt kan du ta emot och skicka mynt samtidigt som du kan se transaktionerna på blockchain -med en länk. Användaren kan också anpassa sina plånböcker för att återspegla den lokala fiatvalutaen, myntenas beteckning (BTC, mBTC, etc) och språk. Det är extremt användarvänligt och -har jag sagt det – ganska roligt att använda.

Ledger Nano S kan också användas – bör användaren vårda det här – som en form av tvåstegs autentisering utanför cryptocurrency-relaterad verksamhet. Detta beror på att den stöder FIDO Universal Second Factor Authentication (U2F). I huvudsak med detta aktiverat på Nano S, kan autentisering med webbplatser, företag och tjänster som också stöder FIDO göras med hjälp av Nano S som smart key-komponent. Det skulle vara som att signera / bekräfta en transaktion som ska skickas, men istället skulle användaren logga in på sitt gmail-konto.

Sammantaget är detta en prisvärd, säker och användarvänlig lösning för offline-autentisering av Bitcoin och Altcoin-transaktioner. Jag föreslår att alla som har Bitcoin och har råd att sjunka strax under 600kr till bättre säkerhet överväga Nano S, som jag njuter av med den här enheten.