Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Mining Pools

Mining Pools

För er som planerar på att starta igång med mining av internet valuta och behöver en server att farma hem dina Cryptocoins i från. Vare sig de är med din egna dator eller hemma byggda mining rigg så finns de en djungel där ute med olika alternativ. Vi har nu testat att fiska lite Ethereum från Dwarfpool, Nanopool, Ethermine men även Alpereum vilket är 4 stora och goa jättar med servrar placerade i Europa.
De viktigaste när man står i valet och väljer Pool är givetvis hastighet och förtjänst en ekvation vi gillar. Överlag så är dessa 4 väldigt likartade men de är vissa som fungerade bättre än andra.
Vi rekommenderar att ni testar respektive Pool under 1 vecka för att få en egen uppfattning vad som fungerar bäst med just eran hårdvara och distans.

http://dwarfpool.com/
Utbetalningsystem – HBPPS/RBPPS
Avgift – 1%
Regelbunden utbetalning/minimum 0,5 ETH

https://nanopool.org/
Utbetalningssystem – PPLNS
Avgift – 1%
Regelbunden utbetalning/minimum 0,2 ETH

https://ethermine.org/
Utbetalningssystem – PPLNS
Avgift – 1%
Regelbunden utbetalning/minimum 1 ETH (Tillåter fr. 0,05 mot avgift 0.001 ETH)

https://www.alpereum.ch/
Utbetalningssystem – PROP
Avgift – 0,2%
Regelbunden utbetalning/minimum 0,2 ETH