Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Ripple XRP

Ripple XRP

Ripple är både ett betalningsnätverk (RippleNet) och även en kryptovaluta Ripple XRP , företaget bakom heter Ripple och det skapades 2012. RippleNet kopplar ihop banker och andra stora institutioner och tillåter dem att skicka över pengar och andra tillgångar genom nätverket. Alla transaktioner som sker lagras i ett decentraliserat index, på samma sätt som te.x. Bitcoin m.m. Ripple XRP Ripple XRP Ripple XRP Ripple XRP Ripple XRP 
Valutan Ripple XRP används i nätverket för alla transaktioner, vilket minskar både tiden och kostnaden för att skicka tillgångar mellan nationsgränser. Varje transaktion i systemet genomförs på bara fyra sekunder, vilket kan jämföras med Bitcoin som tar över en timme i bästa fall (vid hög belastning tar det betydligt mycket längre tid) eller traditionella banksystem som kan ta mellan 3-5 dagar.
Ripples betalningsnätverk är inte bara snabbt, det kan även hantera upp till 1 500 transaktioner i sekunden. Om man jämför detta med Bitcoin, som för tillfället kan hantera sju(7) transaktioner i sekunden så inser man att det även är skalbart. Om det inte vore nog med snabbt och skalbart så erbjuder Ripple nätverket låga transaktionsavgifter, vilket har gjort att systemet redan används av mer än 75 olika finansiella institutioner världen över.
Vilket problem löser det? Banker kan använda Ripple för att göra betalningar snabbare och billigare nationellt och internationellt. Om du har skickat pengar utomlands har du använt en SWIFT-kod som är en enhet med monopol på gränsöverföringar – i 200 länder, med fler än 11 000 finansiella institutioner som bildar kodens filialer.
Men samtidigt som Ripple arbetar med finansiella tjänster, vill banker och institutioner är målet att ta bort SWIFT och dess funktionalitet. Rippel är faktiskt en teknik som har en dubbel funktion; som en digital valuta samt ett digitalt betalningsnät för finansiella transaktioner.
Till skillnad från de andra kryptovalutorna fungerar Ripple på en öppen källkod (open-source) och en decentraliserad plattform för jämlikar som möjliggör överföring av pengar, både Fiat och kryptovalutor.
Ripple använder en mellanhand i valutatransaktionerna. Mediet (mellanhand) som kallas inkörsport (gateway), fungerar som en länk i nätverket mellan två parter som vill göra en transaktion.
Det fungerar genom att inkörsporten fungerar som en kreditförmedlare som tar emot och skickar valutor till offentliga adresser över Ripples nätverk. Det är därför Ripple är mindre populärt jämfört med de andra digitala valutorna. En annan faktor till att Ripple ogillas är eftersom människor tror att kryptovalutor är ett svar på det nuvarande banksystemets dominans ochRipple arbetar med bankerna.
Ripple fungerar som en bro för andra valutor som inkluderar både Fiat och kryptovalutor. I Ripples nätverk kan alla valutor växlas till andra valutor. Om användaren X vill ha Bitcoins som betalningsform för sina tjänster från Y, behöver Y nödvändigtvis inte inneha Bitcoins. Y kan betala X till X: s inkörsport med amerikanska dollar eller andra valutor. X kommer då att få Bitcoins konverterade från amerikanska dollar från hens inkörsport.
Ripples nätverk och dess system utsätter sina användare för vissa risker. Även om du kan växla mellan valutor, drivs inte Ripples nätverk av att du måste bevisa utfört arbete (proof-of-work) såsom Bitcoin. Istället är transaktionerna starkt beroende av ett konsensusprotokoll för att validera kontosaldon och transaktioner i systemet.
Men Ripple förbättrar vissa funktioner kontra traditionella banker. Transaktionerna kan slutföras inom sekunder på Ripples nätverk trots att systemet regelbundet hanterar miljontals transaktioner.
Med traditionella banker kan nämligen en banköverföring ta upp till flera dagar eller veckor att slutföra. Avgiften att genomföra transaktioner på Ripples nätverk är minimal, i motsats bankerna som tar stora avgifter för gränsöverskridande betalningar.
Framtiden för Ripple? Hur framtiden ser ut för Ripple är en bra fråga. Till skillnad från vissa kryptovalutor/alt coins så löser Ripple ett faktiskt problem. Om nätverket klarar av stora volymer och är tillräckligt stabilt för att stora banker och finansiella institutioner börjar använda det så har sannolikt Ripple en ljus framtid till mötes.
Vem vill inte kunna skicka pengar omgående över nationsgränser till låga avgifter? Men deras största konkurrent Swift är ingen nybörjare i spelet, och sannolikheten att de ser Ripple som ett hot och utvecklar sin egna motsvarighet känns också ganska stor, den som lever får se.
Kan också vara bra att påpeka att Ripple och Ripple Labs är två skilda saker, precis som med Bitcoin och bitcoin.
Ripple Labs lobbar, och säljer in en global tjänst såsom du beskrivit i artikeln, men de flesta kommer inte att använda XRP som “valutabärare” vid överföringar, utan en egen token eller annan krypto.Ripple Labs vill se att olika företag nyttjar XRP, och marknadsför det. Men det företag som anslutit sig till Ripple, kommer ha helt andra tokens för sina överföringar, de nyttjar bara tekniken som Ripple Labs tagit fram.Med det sagt, finns det naturligtvis redan nu en hel del större organisationer som redan använder XRP för internationella överföringar, och XRP kommer att integreras mer med traditionella betalvägar framöver.Idag handlas XRP för cirka 0.3 USD, men om 5 år cirka kommer den troligen att ligga på 7-10 USD då allt fler större organiationer , som exempelvis Cambridge Global Payments som sysslar med stora B2B-transaktioner nyligen har anammat just XRP som den token de kommer använda i transaktioner.En annan riktigt intressant aktör är Amazon, som nu ingått avtal med Ripple Labs om att nyttja XRP som betalmedel på sina plattformar. De vill alltså nyttja både teknologin, och token.Det är inte alla partners till Ripple som nyttjar XRP, utan endast teknologin (blockchain).
/ Skriven av: Christer Johansson
Här kan du köpa Ripple enkelt och smidigt.

Skriven av: Dennis Sahlström
Vill du veta vem som skapade Ethereum läs här