Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Skapa ditt personliga bitcoinvalv

Skapa ditt personliga bitcoinvalv

Vill du investera i bitcoin men vill inte lita på säkerheten för dina mynt till en tredje part? Du måste skapa ditt eget personliga bitcoinvalv! Följ stegen i den här guiden för att komma igång. Om du behöver ett-till-ett-hjälp med processen, är jag tillgänglig för privat konsultation.

Steg 1. Köp en hårdvara plånbok

Hårdvaraplånböcker är enheter som håller dina privata nycklar för bitcoin permanent offline. Privata nycklar är de filer som behövs för att signera bitcoin-transaktioner och tillåta överföringar till andra bitcoin-adresser. Om dina privata nycklar lagras på en dator som är “online” – det vill säga ansluten till internet – finns det risk för att de privata nycklarna kan äventyras av en fjärrhackare via skadlig kod som du oavsiktligt har installerat på din dator.

Genom att lagra privata nycklar permanent offline, begränsar hårdvarukorgar din risk för fysiska säkerhetshot. Det innebär att en tjuv måste ha fysisk tillgång till hårdvara plånboken för att ens ha en chans att stjäla din bitcoin. Som vi kommer se senare i den här guiden kommer inte ens fysisk åtkomst vara tillräcklig för att en tjuv stjäl din bitcoin om den lagras ordentligt i en hårdvaraplånbok.

Alternativ för hårdvara-plånbok som jag kan rekommendera baserat på första eller begagnade erfarenhet:

Ledger Nano S
Trezor
KeepKey

 

Steg 2. Ställ in din plånbok

När du har fått din hårdvara plånbok, måste du ställa in det. Steg varierar beroende på vilken hårdvara plånbok du har köpt Steg-för-steg-instruktioner ingår med varje enhet. I allmänhet inkluderar de här stegen nedladdning av den lokala appen som används för att hantera din hårdvaraplånbok, skriva ner säkerhetskopia av din hårdvara och lägga till en PIN-kod för att skydda mot tjuvar som får fysisk åtkomst till din hårdvaraplånbok.

 

Steg 3. Skydda din säkerhetsfras

Säkerhetsfrasen som genereras när du först installerar plånboken är nödvändig för att skydda om något händer med hårdvaruplånboken själv, till exempel förlust, stöld eller brott. Den här säkerhetsfrasen består av 12 eller 24 ord som du behöver återställa din plånbok om något händer.

Det enklaste sättet att skydda den här säkerhetsfrasen är att skriva ner den. Men då måste du tänka på hur man skyddar den här skriftliga kopian – om någon får tillgång till den, kommer de att kunna återställa din plånbok lika enkelt som möjligt och flytta din bitcoin till sin egen adress. Så du behöver behandla din säkerhetskopiering lika noggrant som du skulle ha fysiska pengar, smycken, ädelmetaller, sociala kort och andra värdesaker.

Låt oss exempelvis säga att din hårdvara-plånbokssäkerhetsfras är 24 ord. Du kan skydda denna säkerhetskopia på några olika sätt, beroende på din risk tolerans:

Du kan skriva ner alla 24 ord på ett ställe och placera dem i ett kassaskåp med andra värdesaker.
Du kan skriva 12 av orden ner på ett papper och hålla det i ditt kassaskåp och skriva de övriga tolv orden på ett annat papper och lagra det där papperet på en separat plats, till exempel en kassaskåp. Då behöver du (och eventuella potentiella tjuvar) tillgång till båda pappersbitarna på båda separata platser för att återställa plånboken.
Förutom att lagra 12 av orden på en plats och de övriga 12 orden på en annan plats kan du också skicka en kopia av en uppsättning av 12 ord till en betrodd associera och en kopia av den andra uppsättningen av 12 ord till en annan Betrodda associerar. Dessa betrodda medarbetare kan till exempel vara en familjemedlem och en advokat. Därefter kan du, om något händer med endera eller båda dina egna kopior av en uppsättning av 12 ord, be dina betrodda medarbetare att skicka de kopior du delade med dem. Dessutom, om något händer med dig och dina egna kopior blir oåterkalleliga kan du lämna instruktioner med din advokat för båda de betrodda medarbetarna att kombinera sina kopior av orden för att återställa din plånbok och utföra din vilja.

Om du lagrar mycket värde i din hårdvara plånbok kan du överväga att använda ett verktyg som Cryptosteel för att se till att varje kopia av din säkerhetskopia är skyddad mot bränder, översvämningar och stormer.
Steg 4.

Köp bitcoin och överför den till en adress som genereras av din hårdvara plånbok

Välj en tjänst för att köpa bitcoin och slutföra alla åtgärder som kan krävas för att initiera ditt köp (till exempel ID-verifiering och lägga till tvåstegsautentisering – du vill se till att du lägger till tvåstegs autentisering till alla tjänster som erbjuder detta). Använd den lokala appen som krävs för att hantera din hårdvaraplånbok för att skapa en ny bitcoin-adress.

När du är redo att överföra bitcoin till din hårdvara plånbok, kopiera + klistra in den adress du genererade med din plånboks lokala app i uttagningsfönstret för den tjänst du köpte bitcoin från. Dubbelkontrollera att adressen du klistrade matchar adressen som genererades av din hårdvaraplånbok, och dra tillbaka fonderna. Inom några sekunder till några minuter borde du se att bitcoin visas i din lokala app.

Alternativ att köpa bitcoin som jag kan rekommendera baserat på första eller begagnade erfarenhet:

Abra – Abra mobilapp stöder köpa bitcoin med kontanter överallt i världen där det finns Abra Tellers på deras marknadsplats, med ett extra alternativ att köpa bitcoin med ett bankkonto i USA och Filippinerna. Abra har en daglig gräns på $ 500 för inköp via bankkonto. Fullständig information: Jag jobbar för detta företag.
Gemini – låter dig köpa bitcoin med ett bankkonto i USA. Lämplig för avancerade handlare som förstår finansiella marknader.

Kraken – låter dig köpa bitcoin med ett bankkonto i många länder. Lämplig för avancerade handlare som förstår finansiella marknader.

 

Genesis Trading – låter dig köpa bitcoin med ett bankkonto i USA. Denna tjänst är mest användbar om du vill köpa stora block av bitcoin ($ 25 000 +) OTC. Om du gör affärer med dem, berätta för dem att John Light skickade dig.

LocalBitcoins – låter dig köpa bitcoin med olika betalningsmetoder, inklusive kontant eller banköverföring, från handlare på deras marknadsplats. Kvaliteten på varje transaktion varierar beroende på näringsidkaren du väljer att köpa från.
Mycelium LocalTrader – låter dig köpa bitcoin med pengar från lokala handlare på deras marknadsplats.