Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Stockholm kommer att vara värd för den första stora konferensen om Internet valuta och blockchain

Stockholm kommer att vara värd för den första stora konferensen om Internet valuta och blockchain

Den 7 september kommer den svenska huvudstaden för första gången att anordna en stor konferens för blockchain-teknik och internet valuta – Blockchain & Bitcoin Conference Stockholm.

Händelsen är en del av Blockchain & Bitcoin konferans, som är det första och största nätverket av kryptokonferenser i Europa. Arrangören är Smile-Expo som håller liknande evenemang i Tjeckien, Estland, Ryssland och Ukraina.

Viktiga ämnen är implementering av blockchain-teknik i affärer, laglig reglering av kryptokurvor (praxis i olika jurisdiktioner), ökningen av levnadsstandarden med hjälp av ny teknik, utveckling av smarta avtal i den decentraliserade ekonomin.

Särskild uppmärksamhet kommer att ägnas åt blockchainutvecklingen i FinTech. Deltagarna kommer att analysera redan befintliga blockchain-baserade projekt inom banksektorn: det kommer att bli mycket analys och diskussioner.

Hösten 2016 tillkännagav landets centralbank sina planer för utvecklingen av en nationell kryptokurrency. Dessa planer kan genomföras om två år. Svenskarna använder sällan mer traditionella pengar: Sedan 2009 minskade antalet mynt och pengar i Sverige med 40%.

Blockchain-utveckling i landet stöds av regeringen: 2016 fanns det ett försök att överföra poster för att fastställa ägarrätt i det digitala formatet. Projektet omfattade blockchain-baserad teknik för smarta kontrakt.

Dessutom utfärde Nasdaq Stockholmsbörsen den första Bitcoin-baserade säkerheten. Bitcoin Tracker One-tillgången erhöll ett certifikat från den statliga finansiella regulatorn och godkändes för handel.

I juni lanserades det svenska projektet om blockchain-implementering inom energisektorn. En avdelnings myndighet Vattenfall tillsammans med 20 europeiska företag inledde utvecklingen av en blockchain-plattform för elhandel.

Dessa och andra blockchain-projekt kommer att diskuteras av deltagarna i Blockchain & Bitcoin Conference.

Enligt arrangörerna är redan deltagande i konferensen bekräftad av Eric Benz, verkställande direktör vid Bitcoin-bankkortet, utgivande företaget Cryptopay, Frank Schuil, VD på Safello bitcoin-utbyten och Karolina Marzantowich, den ledande utvecklaren av den polska grenen av IBM.

Tillsammans med konferensen kommer det att finnas en utställning av krypto hårdvara, mjukvara och tjänster för industrin.

Läs mer på Blockchain & Bitcoin Conference Stockholms hemsida.