Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Storbanken Barclay & co Ltd tar närmande steg mot bitcoin.

Storbanken Barclay & co Ltd tar närmande steg mot bitcoin.

Så var de äntligen dags, brittiska storbanken Barclys tar ett steg närmre kryptovalutor som bitcoin till den finansiella marknaden. Detta påvisar att bitcoin hamnar på en annan acceptans nivå framöver.Barclays har tidigare gjort närmanden mot den digitala valutatekniken genom att samarbeta med startup-bolaget Circle, som utvecklar betalningstjänster och accepterar bitcoin.

VD Ashok Vaswani berättar att en dialog har öppnat mot brittiska finansinspektionen och aktörer inom finansteknik, om hur digitala valutor kan anpassas och användas på ett säkrare sätt. Trots att de varit tidigare allmänt känt att de varit en stor oro för bankvärlden att förknippas med bolag som kan kopplas till kryptovalutor.

Ett par betydande ord om just Barclys

Barclays plc är en av världens största banker, listad på London- och New York-börsen och även på Tokyobörsen fram till 2008. Det är det 25:e största bolaget i världen. Bankens högkvarter är One Churchill Place i Canary Wharf, i östra London. Mellan 2004-2016 sponsrade Barclays Premier League, högstadivisionen i Englands ligasystem för fotboll.
Barclay Bank bildades 1896 under namnet Barclay & co Ltd. Efter en sammanslagning med ett tjugotal mindre privatbanker tog man 1917 namnet Barclays Bank Ltd.

Barclys + kryptovalutor = Sant

Den största anledningen varför Barclys vill integrera sig mot kryptovalutor är framförallt de ökade intresset från allmänheten men även den potential för näthandel, välgörenhetsstöd och andra användningsområden.

2015 meddelades de att den brittiska regeringen gjort en stor om 10 miljoner pund för forskning av kryptovalutor vilket redovisades i den brittiska budgeten. Banken har två forskningscentra i Notting Hill och Old Street, en fokuserad på Bitcoin, den andra på blockchain. Det har också ett annat forskningscenter i Whitechapel för att ny teknik ska undersökas och genomföras.
Vi väntar förväntans fullt på utfallet.