Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Summering Av Föregående Kryptovecka

Vissa säger att Bitcoin är inne i en ”death spiral” men Bitcoin verkar ha andra planer eftersom dess Hashrate fortfarande stiger.

Miningverksamheterna för Bitcoin har varit inne i en tuff period, åtföljd av tre anmärkningsvärda hashrate-reduktioner mot slutet av 2018. Bitcoin verkar dock vara på väg tillbaka till optimal hälsa. Vad innebär hashrate? Enkelt uttryckt kan hashrate definieras som den hastighet vid vilken en dator slutför en uppgift i Bitcoins blockkedja.

Kryptomining innebär att hitta block genom komplexa beräkningar. Blocken är som matematiska pussel. Mining – maskinen måste göra miljontals gissningar per sekund för att hitta rätt svar. Rätt svar leder till att pusslet blir löst. En högre hashrate är bättre eftersom det ökar din chans att hitta nästa block och få belöningen av att knäcka det komplexa pusslet.

I december föll Bitcoins blockkedjas hashrate med 7 procent över en 24-timmarsperiod, eftersom många miners var tvungna att lägga ner sina riggar. Många miningverksamheter lämnade marknaden helt och hållet efter att ha tvingats ut av låga priser och obefintliga marginaler. Över 800,000 miners drabbades av fallande priser. Det kostade nämligen en hel del elektricitet för att lösa pusslen. När bitcoins pris sjönk, var det slutligen inte längre möjligt att tjäna något på att fortsätta. Så var det framförallt för de äldre datormodellerna.

Data visar dock att hashrate har gått tillbaka till där den var i början av december. Denna nyhet kommer som en lättnad för bitcoininnehavare som har motstått pressen av att sälja, om bitcoin hade gått under gränsen på $3,000 under december. Priset studsade slutligen tillbaka till cirka $3,600 där priset befinner sig för närvarande.

Binance lanserar en Fiat-Krypto handelsplattform

Europeiska och brittiska investerare som letar efter en plattform för att konvertera sina fiat till kryptovalutor har precis fått en annan plats att handla på. Den populära handelsplattformen Binance har lanserat en euro och pund, fiat-till-krypto, plattform.

Handelspar för den nya börsen inkluderar BTC/GBP, ETH/GBP, BTC/EUR och ETH/EUR. Användare måste genomgå säkerhetsåtgärder, såsom Know Your Customer (KYC), för att handla.

MIT och Stanford designer en kryptovaluta som ska vara bättre än bitcoin

Professorer från sju amerikanska högskolor samlar sin hjärnkraft för att skapa en kryptovaluta som är utformad för att göra vad Bitcoin har visat sig oförmögen att genomföra: att hantera tusentals transaktioner per sekund. Den virtuella valutan heter Unit-e, och är det första initiativet för Distributed Technology Research (DTR), som är en ideell organisation som stöds av hedgefonden Pantera Capital Management, för att utveckla decentraliserad teknik.

DTR planerar att lansera Unit-e under andra halvan av 2019 och syftar till att behandla så många som 10,000 transaktioner per sekund! Det är ljusår bort från det nuvarande genomsnittet för Bitcoin som genomför mellan 3,3 och 7 transaktioner per sekund och Ethereum som kan genomföra 10 till 30 transaktioner per sekund. Det är också bra mycket snabbare än Visa som behandlar runt 1,700 transaktioner per sekund i genomsnitt. Definitivt en att hålla ögonen på under året!

2019 kommer sannerligen bli ett spännande år!

/Dennis

Glöm inte följa mig på Instagram för fler nyheter och marknadsuppdateringar.