Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Summering av veckan – Bitcoin och Kryptovalutor

Summering av vecka 43

Nyheter

VISA och Kryptovalutor

 
Visas VD, Al Kelly, säger att kryptovalutor inte ses som ett hot inom den närmaste framtiden, men om kryptovalutor blir mer etablerade skulle Visa vara redo att genomföra kryptovänliga system. Kelly sa specifikt att Visa bara skulle överväga att integrera kryptos om de “tror att kryptos börjar röra sig från att vara mer av en vara, till att faktiskt verkligen bli ett betalningsinstrument”. Kelly visade vidare sin världsdominerande mentalitet genom att säga att de “vill vara en mellanhand i varje transaktion i världen oavsett hur det händer, eller vilken valuta som ligger bakom transaktionen. Så om vi måste förändra något, kommer vi göra det. Men just nu är kryptovalutor mer av en vara än ett betalningsverktyg “.
 

Ripple

 
Ripple rapporterade att försäljningen av XRP har mer än fördubblats det senaste kvartalet jämfört med andra kvartalet 2018. Ripple sa att det sålde för 163 miljoner dollar i XRP, vilket är en ökning från 75,53 miljoner dollar under andra kvartalet. Det är intressant att majoriteten av ökningen kom från institutionell direktförsäljning, där Ripple sålde 98 miljoner dollar, jämfört med endast 16,87 dollar kvartalet innan. Vad jag tycker är ännu mer intressant är att Ripple brukar nämna nya kunder, något som de nämnde i sina andra kvartalsrapporter som de sa att det var det bästa kvartalet för kundtillväxt. Det kan tyda på att intresset för XRP minskade bland detaljhandlare allt eftersom priset på XRP föll, vilket institutionella investerare kapitaliserade på detta genom att samla stora mängder till billigare priser.
 

Bitcoin

 
Har Bitcoin blivit det nya “Stablecoin”? I över en månad har Bitcoin varit en av de mest stabila kryptovalutorna på marknaden. Med tanke på diagrammet kan vi se att Bitcoin har handlats inom ett intervall mellan 6 640 – 6 140 dollar.
 
Anthony Pompaliano, som är grundare av och partner till Morgan Creek Digital (ett investeringsföretag med flera strategier som fokuserar på att tillhandahålla blockchain-teknik och digitala tillgångar för institutionella kunder) sa att Bitcoin har varit mindre volatilt än NASDAQ, DOW och S & P 500 över senaste månaden. Enligt Mati Greenspan, Senior Marknadsanalytiker på eToro (Social Trading och Multi tillgångs mäklare), säger att detta visar att kryptos inte är korrelerade med börsen och det här är en bra sak, eftersom det ökar kryptos funktio som ett kraftfullt verktyg för kapitalförvaltning och diversifiering. En annan teori om varför Bitcoin har sett sådan stabilitet enligt Mati Greenspan är att Bitcoin har funnit sin botten och går igenom en ackumuleringsfas för att fortsätta nästa uppåtgående trend. Wall Street går in på marknaden genom Bakkt (Bakkt är utformat så att konsumenter och institutioner kan köpa, sälja, lagra och spendera digitala tillgångar på en och samma plattform) i december.
 
Sist men inte minst ska svenska Riksbanken ska ta fram en teknisk lösning för en digital krona, en e-krona. I ett pressmeddelande skriver Riksbanken att en e-krona kan ”säkerställa att allmänheten fortsatt har tillgång till ett betalningsmedel som är statligt garanterat”. Tänk att Sverige är så mycket i framkanten. Många frågar sig om det är bra med en centraliserad digital valuta och givetvis finns det för och nackdelar med allt. Jag tror dock att det är bra i längden för att det ger uppmärksamhet till alla digitala valutor.
Skribent: Dennis Sahlström