Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Summering Av Veckan Som Varit: JP Morgan Lanserar Sin Egen Kryptovaluta bitcoin Satoshi vision

Användare på Coinbase kan nu göra uttag av Bitcoin Cash uppdateringen BSV

Coinbase tillåter slutligen användarna att ta ut sina Bitcoin Satoshi vision (BSV) – vilket är kryptovalutan skapad genom uppdateringen av Bitcoin cash blockkedjan den 15 november förra året.

Bitcoin Cash är programmerad att genomföra uppgraderingar var sjätte månad. Men programmerarna kunder inte komma överens vilket ledde till att utvecklare och miners antog två olika oförenliga versioner av programvaran: Bitcoin Cash ABC (BCH) och BSV, som nu fungerar som separata kryptovalutor med separata värden. Kolla in den här länken för att läsa mer om ämnet.

Eftersom Coinbase inte stödjer BSV-handel än måste användarna exportera sin BSV-balans till en annan handelsplattform om de vill handla växla den till en annan valuta eller till fiat. Här är en länk som visar en lista över olika plattformar där du kan göra det.

JP Morgan tar fram den första amerikanska bankuppbackade kryptovalutan för att omvandla betalningsverksamheten

Den första kryptovalutan som skapats av en stor amerikansk bank är här – och det är från J.P. Morgan Chase. Medan J.P. Morgans Jamie Dimon har varit känd att ständigt nedvärdera Bitcoin och betecknade valutan som ett “bedrägeri”, har bankchefen och hans chefer konsekvent sagt att blockkedjan och reglerade digitala valutor verkar lovande. Med detta sagt, skapade programmerare på JP Morgan “JPM Coin” – en digital token som kommer att användas för att omedelbart verkställa transaktioner mellan kunder i sin verksamhet.

JP Morgan förflyttar mer än 6 triljoner dollar runt om i världen varje dag i verksamheten. När en ”prov period” inleds om några månader kommer det att bli en av de första verkliga applikationerna av en kryptovaluta i en bankverksamhet. Industrin har tidigare avvisat tillgångsklassen som för riskabel. Detta är dock ett tecken på att blockkedjan och kryptovalutor fortfarande expanderar.

Torsdagen den 28 februari kommer Marcus de Maria att hålla ett webinar om hur du kan komma igång med kryptovalutor. Har du inte kommit igång är det verkligen läge nu när priset gått ner så mycket. Marcus har över 17 års erfarenhet av att investera. Det kommer vara 19.00 – 20.30. Anmäl dig nedan:

Webinar