Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Sverige kan bli nästa stora kryptomarknad

Hälften av landets detaljhandlare förutspår enligt New York Times att Sverige helt kommer sluta hantera kontanter mot slutet av 2025. Riksbanken testar redan en digital valuta vid namn e-krona. Kan det vara så att den minskade kontanthanteringen i vårt land resulterar i en frodande kryptomarknad?

Det kontantlösa samhället kan bli en grogrund för kryptomarknaden

Såväl banker som företag och privatpersoner har redan börjat förbereda sig för ett helt kontantlöst samhälle.Stefan Ingves, chef på Sveriges Riksbank, ger sin syn på saken: “När man är där vi är, skulle det vara fel att luta sig tillbaka med armarna i kors, inte göra någonting och sedan bara notera det faktum att kontanterna har försvunnit. Man kan inte vrida tillbaka klockan utan man måste hitta ett sätt att hantera förändring.”

Även regeringen är väl medvetna om att kontanterna försvinner i samhället och att trenden inte går att vända. Kontanternas brist på effektivitet har fått majoriteten av landets företag och privatpersoner att växla över till digitala alternativ. Några tusen individer har gått så pass långt som att implantera mikrochip i sina händer för att betala för mat och transport genom en gest.

Den minskade användningen av kontanter i Sverige representerar en positiv trend som regeringen under många år har uppmuntrat. Man hade dock inte förväntat sig att befolkningen överlag skulle röra sig bort från kontanter till förmån för mer praktiska alternativ i en så pass rask takt.

Flera länder i Asien, däribland Kina, Japan och Sydkorea, genomgår en liknande omställning. Den minskade användningen av kontanter i Japan och Sydkorea har osökt lett till en ökad efterfrågan decentraliserade kryptovalutor såsom Ethereum och Bitcoin. I takt med att medvetenheten och tids nog även anammandet av kryptovalutor får fäste i Sverige, kan landet komma att bli en betydande kryptomarknad.

Källa: https://www.ccn.com/next-big-crypto-market-cash-is-rapidly-disappearing-in-sweden/

 

The post Sverige kan bli nästa stora kryptomarknad appeared first on Kryptovalutor.se.

Källa till artikeln