Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Topp 5 Ethereum Wallet

Topp 5 Ethereum Wallet

Med så många människor som uppmärksammar Ethereum just nu behöver många nybörjare en säker wallet. Lyckligtvis finns det en hel del Ethereum wallet’s där ute som är väl värda att överväga. Vi har listat vår personliga topp 5, som består av mjukvaru- och hårdvarulösningar, nedan.

Topp 5 Ethereum Wallet

5. XETH

En av de senaste Ethereum walletstjänsterna till lanseringen går under namnet XETH. Denna speciella tjänst ger Ethereum-användare snabba betalningar, introducerars ytterligare ett lag av integritet och anonymitet. Det är fortfarande lite oklart vem som driver tjänsten. Se till att du kontrollerar vår omfattande täckning av XETH i den här artikeln för att ta reda på om hans walletlösning passar dina behov.

4. JAXX

Jaxx wallet har byggt upp ett ganska gott rykte de senaste åren. Det var den första plånboken som möjliggjorde dubbelt stöd för Bitcoin och Ethereum samtidigt. Ända sedan dess har Jaxx-teamet utökat sitt stöd för andra kryptokurvor, tokens och digitala tillgångar. Det är fortfarande en väldigt populär wallet bland Ethereum-användare. Tack vare sin bekvämlighet och användarvänlighet är den här wallet lämplig för både nybörjare och erfarna cryptocurrency-användare.

3. MYETHERWALLET

Det är inte svårt att se varför MyEtherWallet får mycket beröm från Ethereum-samhället. Det är en öppen källklient som inte litar på tredjeparts servrar att fungera. Istället sker allt på användarens dator, vilket innebär att tjänsten alltid kommer att vara tillgänglig. Det är inte en traditionell form av webb plånbok på något sätt, eftersom ingen kontrollerar din Ethereum balans än du.

Det är också värt att notera MyEtherWallet-stödda ERC20-tokens, Ethereum Classic, och kan användas i samband med hårdvarukorgar som Trezor. Den senare delen är ganska intressant, eftersom det tillåter Trezor-ägare att lagra Ether på sin hårdvara wallet. Dessutom kan Trezor wallet användas för att lagra ERC20-symboler och skriva ut på transaktioner för att ge ytterligare säkerhet.

2. MIST

I vissa fall finns det inget bättre än att använda den officiella Ethereum wallet som kallas Mist. Denna speciella lösning har sett många uppgraderingar under de senaste åren och något man kan lita på hela tiden. Mist är också en walletklient som stöder adresser för flera signaturer, vilket kan vara ganska bekvämt för avancerade användare. Det kräver dock att du laddar ner hela Ethereum blockchain, vilket kan vara lite av ett problem för de personer som använder datorer med mindre ledigt hårddiskutrymme. Sammantaget är Mist en praktisk wallet som erbjuder allt som användarna behöver.

1. LEDGER NANO S

Hårdvara wallet är alltid den bästa lösningen när det gäller att hålla pengar säkra från skada. Ledger Nano S har stulit många hjärtan ända sedan det släpptes, eftersom det är ganska enkelt att använda, ger högkvalitativ säkerhet och är inte så dyrt när man tittar på vad du får i gengäld. Ledger Nano S stöder också Ethereum ur lådan, utan att behöva plugin-program från tredje part eller anpassad programvara. Det är en föredragen lösning att lagra Ethers långsiktiga på.