Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Topp 6 saker att tänka på innan du startar en Cryptocurrency ICO

Topp 6 saker att tänka på innan du startar en Cryptocurrency ICO

Med alla hype kring Cryptocurrency ICOs dessa dagar, kommer vissa uppenbara problem upp till ytan. Vem som helst som vill vara värd för en ICO bör överväga ett par viktiga saker innan man ger sig in för att slippa ta onödiga smällar. Nedan finns en handfull av de vanligaste “problem” som människor stöter på när det gäller kryptokurrency-ICO. Det är dock nästan omöjligt att ducka alla variabler nedan.

 

6. FAKE SIDOR SOM MANIPULERAR INVESTERARE

Många av de stora ICO: erna lider av falska webbplatser som dyker upp för att lura investerare i avsked med sina pengar. Det här är ganska problematiskt, eftersom många människor har förlorat betydande pengar på grund av dessa bedrägerier. Det är svårt att undvika sådana saker när man organiserar en ICO, men det är bra att hålla flikar på dessa falska webbplatser hela tiden och vidta nödvändiga åtgärder när det är möjligt.

5. COMMUNITY

Det är ganska häpnadsväckande att se hur många Cryptocurrency-ICO: er som kämpar för att fokusera på samhällsförvaltning. Före, under och efter insamlingen kommer människor att ha massor av frågor. Utnämnande av samhällsansvariga är av yttersta vikt i detta avseende. Annars kommer projekten att begravas under lager av FUD, felaktiga uppgifter och rena lögner. Varje ICO behöver minst två eller tre medlemmar i samhället för att hålla investerare informerade och i linje när det behövs.

4. VISA ICO TOKENS I ETHEREUM WALLETS

Ett av de mest återkommande problemen med ICOs med kryptocurrency är hur de flesta Ethereumplånböcker inte kommer att visa dessa nya tokens automatiskt. Detta gäller särskilt för de mer populära plånbokstjänsterna. MyEtherWallet låter användarna lägga till anpassade tokens, vilket är till stor hjälp i detta avseende. En lösning måste hittas för detta problem för eller senare, så mycket är uppenbart. Att informera potentiella investerare om hur man visar tokenbalanser skulle vara en bra start.

3. ACCEPTERA FLERA VALUTOR

För vissa Cryptocurrency ICO-grupper kan det vara bra att acceptera flera kryptokurver. Bitcoin, Ether, Waves, och deras betalningslösningar är alla väldigt populära. Detta kan dock vara ganska problematiskt när man imiterar ERC20-symboler. Ethereums smarta kontraktsteknik är utmärkt för att automatiskt utfärda tokens för ETH-transaktioner. Andra valutor är tyvärr lite av ett problem. Det betyder att du måste besluta att antingen bara acceptera ETH-insättningar eller använda ett annat system för att samla in pengar och utfärda tokens efteråt.

2. CENTRALISERAD WEBBPLATS ÄR EN NO GO

Under de senaste månaderna har vi sett flera Cryptocurrency-ICO: er innefattar miljoner dollar utan mycket ansträngning. Av någon okänd anledning kan de flesta av dessa ICOs endast nås via en centraliserad webbplats. Detta är helt oacceptabelt, eftersom dessa servrar kan bli överbelastade relativt snabbt. Det finns ingen anledning att använda en centraliserad plattform för en ICO alls. Dessa projekt handlar om decentraliserad teknik, så börja använda den innan du frågar efter folks pengar.

1. Växellistor inom 72 timmar

Investerarnas förväntningar måste alltid beaktas under en ICO-kodning. Just nu är den allmänna känslan bland “investerare” hur tokens måste handlas på en större utbyte inom 48-72 timmar efter att folkmassan avslutats. De bryr sig inte om det inte är ett genomförbart mål eller inte. Alla ICO-tokenar som inte är listade på Bittrex eller Poloniex inom den tilldelade tiden skrivs av som ett fel. Detta skapar en mycket toxisk miljö bland ICO-entusiaster, eftersom det framgår att de flesta inte bryr sig om projekten, men vill bara göra snabba pengar.