Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Grundläggande guide: Vad är Altcoins

Grundläggande guide: Vad är Altcoins i kryptovalutans värld

Det finns något för alla i kryptovalutans värld Vad är Altcoins.
Blank kryptovalutor är det inte bara Bitcoin som gäller. Det finns massvis med alternativa kryptovalutor sådan som altcoin därute, som vanligtvis kallas altcoins.

Dessa, precis som Bitcoin, är elektroniska valutor med sina egna blockkedjor, miners och wallets. Men hur funkar de, och varför finns dom överhuvudtaget?

Varför behöver vi Altcoins?

Den första formen av kryptovaluta var Bitcoin, och Bitcoin har sina egna regler. Till exempel:

  • Nya coins produceras var tionde minut på Bitcoins nätverk.
  • Bitcoin använder mycket datorns kapacitet.
  • Vissa datorkomponenter är specifikt utvecklade för att mine’a Bitcoins snabbare än andra.
  • Det får som mesta finnas 21 miljoner Bitcoins.
  • Bitcoins är designat att vara en form av elektronisk valuta och inget annat.

Alla dessa val är genomtänkta när protokollet för Bitcoin designades. Men det är ingenting som säger att dessa regler kan komma att ändras.

Utvecklarna bakom Bitcoin är väldigt konservativa och gillar inte drastiska ändringar till mjukvaran kring Bitcoin, eller reglerna där till. Det finns goda skäl för detta: Bitcoin har kapitaliserat marknaden i de miljarder dollar som är investerat, och många företag är beroende av dom. Hade man gjort för många förändringar hade skapat problem för dom som är beroende av Bitcoins värde och funktionalitet.

Alternativen till Bitcoin

Så Vad är Altcoins? därför har många tagit de grundläggande principerna till kryptovaluta och utvecklat sina egna versioner som täcker deras egna behov.

Vad vi menar nu är Altcoin, och en av de populäraste är Litecoin. Detta är en kryptovaluta som gjorde om reglerna för att vädja till en annan samling av människor. Efter att ha lanserats nästan tre år efter Bitcoin så skapar nu Litecoin ny coin var 2½ minut. Det är 4 gånger snabbare än Bitcoin, vilket betyder att transaktioner gjorda med Litecoin kan bli beviljade snabbare än med Bitcoin.

Litecoin använder också regler gällande mine som ser annorlunda ut om man jämför med Bitcoin.

De har medvetet försökt att exkludera nya former av mine’ingutrustning som ASIC från att ha ett orättvist övertag mot den hårdvara som finns tillhands, så som din dators CPU. Tanken är att låta det vara mer jämlikt, och ge alla en chans. Detta istället för att favorisera dom med pengar till att köpa dessa specialutrustningar.

Scamcoins

Det är tyvärr inte alla Altcoin som har samma inställning. Det finns tusentals Altcoins som lanserats under de senaste åren, och många av dom är s.k. Scamcoins. Detta är Altcoins designade enbart för att ge vinst till sina skapare. Vanligtvis annonseras dessa coins på populära forum för kryptovalutor. Ofta så har skaparna redan genererat ett stort värde till sig själva. De försöker få support genom forum genom att uppmuntra användare att använda deras datorer för att mine’a åt dom. Lyckas dom, kan de få upp värdet för att sedan sälja allt de har för att sedan försvinna. Någonting som kallas för ”pump and dump”.

Ett ordentligt team

En bra Altcoin ska ha ett bra team bakom sig. Se upp för coins som lanseras av folk utan någon bakgrund alls. Speciellt om de nyss registrerat sig på ett forum.

Några av de bästa Altcoin-skaparna är volontärer, några som hjälpt till och skrivit på forum ett bra tag.

En liten slutsats.

Om du tänkt beblanda dig med Altcoin, var säker på att göra en ordentlig bakgrundskoll.

Att vara för säker är bättre än att kasta sig in i någonting utan rätt information.

Flowmining

Vad är E-Kronan
Vad är Altcoins