Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Vad är ett Blockchain

Vad är ett Blockchain

 

Bitcoin

Den första blockchain-applikationen var kryptovalutan bitcoin, som blev beviset för att det gick att skapa ett digitalt betalmedel. Med hjälp av blockchain-teknologin kunde medlemmarna i nätverket göra transaktioner direkt och anonymt utan någon central styrning eller andra mellanhänder.

Vad är blockchain

En blockchain, eller blockkedja, är ett datornätverk i vilket alla medlemmar underhåller ett delat, betrott offentligt protokoll, som alla har insyn i, men som ingen enskild användare kan kontrollera. Protokollet utgörs av en länkad lista, eller kedja av block, där varje block innehåller ett antal transaktioner för ett givet tidsintervall.

Just den här egenskapen gjorde att teknikentusiaster fick upp ögonen för hur teknologin skulle kunna revolutionera mekanismerna på finansmarknaden. Föga förvånande lockade möjligheten att vara anonym även till sig personer med mindre ärliga avsikter och bitcoinprojektet fick strax blandat rykte efter flera sådana tillfällen.

Interesse från finansmarknaden

Det senaste året har många av världens stora finansiella institutioner insett potentialen hos den underliggande blockchain-teknologin och de enorma effektivitetsvinster som ett delat, replikerat protokoll erbjuder. Ironiskt nog ses den teknologin, som spåddes innebära slutet för bankers och myndigheternas kontroll, idag som den ultimata revolutionen för hur banker kan förnya sina back-end system för framtiden.