Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Vad är Litecoin LTC

Vad är Litecoin LTC

Men vad är Litecoin LTC är precis som DASH en alternativ kryptovaluta som sägs vara en förbättring av Bitcoin. När valutan lanserades, strävade den efter att vara “silver” till Bitcoins “guld”.

Den främsta orsaken till att Litecoin skapades var för att kompensera vad Bitcoin saknade. Den största skillnaden mellan Litecoin och Bitcoin är att det tar 2,5 minuter för att skapa ett block för Litecoin, i motsats till Bitcoins 10 minuter. För miners och tekniska experter har Litecoin en mycket viktig skillnad gentemot Bitcoin. Skillnaden är en mer förbättrad arbetsalgoritm som påskyndar hash-kraften och inte minst hela systemet.

De personer som utvinner litecoin, så kallade kallade miners, använder sina datorers grafikkorts- och/eller processorkraft för att lösa komplexa matematiska problem. Datorerna skickar datan i ett block genom hash-algoritmen tills deras samlade datorkraft upptäcker en lösning. Alla transaktioner i respektive block verifieras sedan för att bekräfta deras legitimitet.

Den algoritm som används för att lösa ett block skiljer sig åt mellan Litecoin och Bitcoin, samt antalet mynt som distribueras varje gång en lösning har upptäckts. När en transaktion görs grupperas den med andra nyligen inlagda transaktioner i ett block som skyddas med hjälp av kryptografi.

Varje gång ett block löses skördar miners frukten av sitt arbete, eftersom ett förutbestämt antal mynt delas ut till de som har hjälpt till. Ju mer en miner har bidragit till arbetet, desto större andel mynt tilldelas denne. Eftersom det idag krävs kraftfulla datorer för att kunna arbeta för dessa belöningar, går ofta flera personer samman i så kallade pooler och kombinerar därigenom sin datorkraft.

En av de största fördelarna som Litecoin har är att den kan hantera fler transaktioner parallellt tack vare sin algoritm. Den snabbare blocktiden förhindrar också risken för dubbla utgifter. Medan Litecoin inte lyckades säkra och bibehålla sin andra plats efter Bitcoin, är den fortfarande relevant för miners och handlas och köps av investerare som backup om Bitcoin misslyckas. Litecoin kan även, precis som Bitcoin och Ethereum handlas på en av världens största handelsplattformar: Coinbase.

Användare av Wirex Bitcoin betalkort kan nu göra betalningar med Litecoin. Wirex tillkännagav full Litecoin integration med sin nya Wirex LTC (Litecoin) plånbok, förutsatt att Litecoin kunde bli ett globalt betalningsalternativ på dussintals stora varumärkeswebbplatser inom en snar framtid. Wirex Plastic Card med 0.5% Cash Back.
Internetvalutan rekommenderar att använda denna wallet då den funkar att handla med i stora delar av Svenska butiker.
Man får kortet inom 3-5 arbetsdagar och man beställer via appen.
Vad är Litecoin LTC Vad är Litecoin LTC Vad är Litecoin LTC Vad är Litecoin LTCVad är Litecoin LTC 

Läs mer om Wirex här

Hur man investerar i Kryptovalutor (Läs Mer)
Har du investerat i Onecoin (Läs Mer)
Hur du tar ut Kryptovalutir (Läs Mer)
Bästa GPU för Mining (Läs Mer)
Bästa Krypto-wallet (Läs Mer)
Regler hos skatteverket (Läs mer)
Sveriges Bitcoin ATM Maskiner (Läs Mer)
4 Valutor du inte säljer fram till 2020 (Läs Mer)
Huvudsidan