Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Vad är mining?

Vad är mining?

Vi på Internetvalutan möter och diskuterar dagligen med väldigt många olika karaktärer vare sig vi träffat er IRL, forum eller fått anonyma PM så är de många som frågar hur själva mining processen fungerar och vad som händer i bakgrunden.

Vad är de exakt mitt grafikkort utför?

Jag tänkte lägga ett par ord om Ethereum vilket är en personlig favorit och då kommande tillväxten spekuleras bli “The next BIG Thing” så kan vi väl börja här.

Detta är absolut inget djupdyk, se de mer som en förklaring hur Ethereum fungerar och även om detta inlägg inte ger dig allt du behöver veta, kommer det att hjälpa till med att få Ethereum på dina läppar i termer du lätt kan förstå. Det är hela poängen med Internetvalutan.se

Vad är miners?

Miners är de som ansvarar för att fiska nya Ethereum från det magiska nätet av cyberspace. Om vi ​​inte har gruvarbetare, har vi inte Ethereum. Eftersom det är lätt att förklara “mining” med hänvisning till verklig gruvdrift, gjorde jag just det. Det finns massor av information i kommentarerna och massor av omtvistad argumentationer att följa. Det här inlägget är bara början av ett helt fantastiskt projekt. Och du kommer se många människor som kallar det för att vara “helt felaktigt”.  Internetvalutan.se är tilltänkt till ett informationstorg, ett forum och ett arkiv, ett ideellt arbete för svenskar att lära svenskar P2P.

Denna relativt nya valutan betalar utdelningar (figurativt) till dem som lägger sin själ i tid för att lära sig allt om det. Och det tar mer än en natt att lära sig allt det finns att lära.

Vad är mining?

Mining är ett beräkningsintensivt arbete som kräver mycket bearbetningskraft och tid. Gruvdriften/grafikkorten sätts till uppgift att delta i ett P2P distribution cryptovaluta-nät i konsensus. Minaren belönas därefter för att erbjuda lösningar på utmanande matematiska problem. Så de är de här som sker när man använder ett mining program till datorns hårdvara.

All information om krypteringstransaktioner måste vara inbakad i så kallade “datablock”. Varje block är internt kopplat till flera andra block. Detta skapar en block-kedja. Dessa block måste analyseras så snabbt som möjligt för att säkerställa en smidig drift av transaktioner på plattformen.

En “minare” är en sorts investerare och arbetare som ger dedikerad tid, datorutrymme och energi för att sortera genom block. När gruvprocessen träffar rätt (harsh), skickas lösningen in för kontroll. Efter verifikation av lösningen erbjuds en valutan belöning, så kallad share som är en andel av den transaktionen som de hjälpte till att verifiera. Resultatet av digital gruvning kallas PoW Proof-Of-Work.

Det enda sättet att skapa och underhålla Ethereum är med hjälp av gruvdrift. Men begreppet “mining Ethereum” syftar mer än enbart öka antalet i volymen i cirkulation. Det är också nödvändigt för att säkra upp Ethereum-nätverket eftersom det skapar, verifierar, publicerar och sprider block i block-kedjan.