Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Vad är Ripple (XRP)

Vad är Ripple (XRP)

Tekniskt sett är Ripple en cryptocurrency i mitten av Bitcoin? Det korta svaret är förmodligen “nej”, men det hindrar det inte från att ofta klumpas i samma kategori Vad är Ripple (XRP).

Vad är Ripple (XRP)

Ursprungligen släpptes Ripple 2012 som en efterföljande av Ripplepay, Ripple är ett realtids bruttosättningssystem (RTGS), valutaväxlingsnätverk. Med hjälp av en gemensam huvudbok som hanteras av ett nätverk av oberoende validerande servrar som ständigt jämför transaktionsposter, är Ripple inte beroende av det energi- och datorintensiva arbetet som Bitcoin använder (MINING).

Ripple är baserad på en gemensam offentlig databas som utnyttjar en konsensusprocess mellan de som validerar servrar för att säkerställa integritet. De som validerar servrar kan tillhöra någon, från individer till banker.

Ripple-protokollet (token representerat som XRP) är avsett att möjliggöra en omedelbar och direkt överföring av pengar mellan två parter. Vilken typ av valuta som helst kan bytas, från fiat valuta till guld. De hävdar att man undviker avgifter och väntetider för traditionell bankverksamhet och till och med kryptocurrency-transaktioner genom utbyten.

Hur är det fundamentalt annorlunda än Bitcoin?

Det är validering servrar och konsensus mekanism som tenderar att leda människor att bara anta att Ripple är en blockchain-baserad teknik. Medan det är konsensusorienterat är Ripple inte en blockchain. Ripple använder en HashTree för att sammanfatta data till ett enda värde som jämförs över dess validerande servrar för att ge konsensus.

Bankerna har skapat Ripple, och betalningsleverantörer kommer ombord mer och mer. Det är byggt för företag och, även om det kan användas person till person, det är egentligen inte det primära fokuset. Huvudsyftet med Ripple-plattformen är att flytta massor av pengar runt om i världen så snabbt som möjligt.

Hittills har Ripple varit stabil sedan det släpptes med över 35 miljoner transaktioner behandlade utan problem. Den kan hantera 1 500 transaktioner per sekund (tps) och har uppdaterats för att kunna skala till Visa-nivåer på 50 000 transaktioner per sekund. I jämförelse kan Bitcoin hantera 3-6 tps (ej inklusive skaleringslager) och Ethereum 15 tps.

Ripples token, XRP, bryts inte ut som Bitcoin, Ethereum, Litecoin och många andra kryptokurvor. I stället utfärdades det vid starten, på samma sätt som ett företag utfärdar aktier när det ingår: Det valde i huvudsak bara ett nummer (100 miljarder) och utgav så många XRP-mynt.

Vad är Ripple (XRP) och vad används det för?

Som en teknik kan Ripple-plattformen ha verkligt värde och verklig historia som validerar de påståenden de gör för dess effektivitet. XRP-token själv verkar dock ha försumbar användning fall. Faktum är att Ripple hade planerat att avveckla det – åtminstone tills feverat intresse för kryptokurser började starta i 2016.

Liksom CNBC noterade idag, om Ripple träffar $6,57 kommer dess marknadsvärde att vara större än Bitcoins.

Det finns 100 miljarder XRP-tokens som utfärdats av Ripple-företaget. För närvarande lovar företaget att det här är det totala antalet XRP som det någonsin kommer att bli (men tekniskt finns det inget som hindrar dem från att utfärda fler symboler i framtiden).

Ripples nav-och-talade designpositioner XRP i mitten som ett verktyg som är fungibelt med någon valuta eller digital tillgång, som t ex flyger miles. Rippel kan lösa en betalning på 3,5 sekunder genom XRP och få den tillgänglig och användbar. Användningen av XRP är helt oberoende av Ripple-nätverket i allmänhet; det vill säga att bankerna faktiskt inte behöver XRP för att överföra dollar, euro osv. vilket är vad många små investerare kan sakna när de köper token.

Vad är Ripples Value Proposition?

Värdet här är själva Ripple-nätverket och dess förmåga att flytta tillgångar runt om i världen snabbt, snarare än i XRP-token.

Bankerna kan använda Ripple-mjukvaran för att flytta pengar mellan olika utländska valutor. För närvarande uppnås detta typiskt med hjälp av SWIFT, ett system som är besvärligt och förlitar sig på att bankerna har separata konton i varje land de arbetar i.
Ripple säger att det har registrerat mer än 100 banker (jämfört med SWIFTs 11 000 finansiella institut) inklusive American Express . Vad är Ripple (XRP)

Så varför Hype? Vad är Ripple (XRP)

Medan Bitcoin har sett en dramatisk ökning av priset under 2017 såg slutet av året kryptokurven nästan att bryta 20 000 dollar. När priset gick högre såg vi en enorm prisökning för ett stort antal altiner, med Litecoin hoppar från $50 till nästan $400, Ethereum-dubblingen, NEM och EOS går upp med en faktor fem och listan fortsätter och fortsätter .
Rädslan för att missa har drivit många investerare vilda och “lågprissatta” valutor är attraktiva för nya investerare som felaktigt tror att det höga priset på en hel BTC sätter valutan utanför räckhåll.

Vem skapade Ethereum

Källa