Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Vad är Siacoin?

Vad är Siacoin?

Med olika typer av altcoins på marknaden kan det vara förvirrande att hålla reda på alla ICO och projekt. Denna artikel kommer att lära dig om Siacoin (SC) och vad syftet är. Kortfattat är SC en distribuerad molnlagringsplattform, vilket slutligen frigör oanvänd lagringsutrymme.

 

Idén för projektet var tänkt tillbaka 2013 på HackMIT, vilket är en hackathon värd vid Massachusetts Institute of Technology. Tanken är enkel, låta någon hyra ut sitt lagringsutrymme och belöna dem för deras bidrag.

Löftet om Sia är ett decentraliserat nätverk av datacenter som tillsammans utgör världens snabbaste, billigaste och mest säkra molnlagringsplattform.

För närvarande är cloud-lagringstjänster för det mesta centraliserade och data lagras på en tredje parts server. Med Siacoin skulle lagringen decentraliseras eftersom varje användare skulle bidra med sin egen andel av resurserna.

Du kanske tror “Det finns gott om decentraliserade lagringsprojekt, är Sia något annorlunda?” Det är sant att Sia har sina konkurrenter, Storj och Maidsafe är bara några. Men det som sätter Sia ifrån varandra ligger i de invecklade detaljerna om att upprätthålla det decentraliserade ekosystemet.

Du kan ge Sia ett försök genom att besöka deras hemsida och ladda ner plånboksprogrammet. När plånboken är igång kommer du att bli instruerad att skapa en plånbok. När det är klart, köp bara lagringsutrymme med Siacoins och du kan börja ladda upp filer som är värd för nätverket på nolltid.

Dessutom, om du vill bidra med ditt personliga hårddiskutrymme till andra kunder, kan du själv bli värd. Välj den lagringsmapp som du vill att filerna ska skickas till och klicka på meddelandeknappen för att låta kamraterna veta ditt område som är tillgängligt för filhantering. Av tydliga skäl kommer filerna att krypteras så att du inte kommer att kunna berätta vilken typ av datanvändare som är värd för din maskin.

Efter att ha använt plånboken i några minuter, känns GUI mycket smidig och UX är lätt att navigera. Om du har några oanvända hårddiskar som sitter runt, kan det vara en bra tid att ta en titt på Sia.