Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Vad kan vi förvänta oss 2019?

Vad har hänt under 2018?

Under året har många investerare och spekulanter tappat bådeintresse och tålamod. Marknaden har fallit från $830 miljarder till strax över $100 miljarder. Priset har fallit 80 procent från slutet av förra året. Förutsättningarna har dock aldrig varit starkare trots att priset sjunker. 2019 är på ingång ochvad kan vi förvänta oss inför nästa år?

Under 2017 exploderade marknaden, och de alternativa kryptovalutorna och ”utility tokens” framkom i stor skala. Det spelade ingen roll vad investerare köpte eftersom de flesta kryptovalutorna gick upp tusentals procent. Medierna började skriva om marknaden och FOMO (Fear Of Missing Out) drev miljoner investerare in i kryptovärlden. Det är ovanligt att endast detaljhandelsinvesterare driver en marknad, men så var det medkryptovalutor. Under slutet av 2017 tog sköt marknaden i höjden och det totala marknadsvärdet uppgick till 830 miljarder dollar och bitcoin nådde 20 000dollar per mynt.

Men 2018 är en helt annan historia. Marknaden föll från de höga nivåerna på 830 miljarder dollar till 100 miljarder dollar. Ett fall på 87 procent. Hur är det möjligt och vad har drivit marknaden lägre? Infrastrukturen förbättras, och 2019 har många händelser attse fram emot.

Vad kan vi förvänta oss under 2019?

Retail-investerare drev marknaden under den senastet tjurrusningen, och många säger att institutionerna kan antända nästa. Institutionerna vill emellertid inte köpa bitcoin på $20 000 per mynt. De vill köpa till lägsta möjliga pris och de stora aktörerna kommer sannolikt att komma in på marknaden år 2019. Därför kan marknaden se en sista kapitulation där pengarna går från svaga händer till starka händer, till institutionerna det vill säga.

Institutioner som kommer in på marknaden är inga mindre än TD Ameritrade med sina 11 miljoner kunder och Fidelity med sina 25 miljoner kunder. För närvarande finns det bara 5 miljoner aktiva bitcoinplånböcker. Tänk vad 36 miljoner kunder från två av världens största institutioner kommer att göra. Om institutioner får några procent av sina kunder in på kryptomarknaden, kan detta verkligen starta nästa kryptouppgång och skapa FOMO än en gång.

En annan faktor som kommer att leda institutioner och andra investerare till marknaden är genom en börshandlade fond (ETF). Många har försökt att starta en sådan produkt, men ingen har fått det godkänt än. Winklevoss tvillingar, med flera, har misslyckades eftersom SEC hävdade att det inte var tillräckligt säkert för investerare. Statusen är nu att ETFs har skjutits upp och SEC kan godkänna det under 2019. SEC granskar en ETF av värdepappersföretaget VanEck och blockchain företaget Solidx på Chicago Board Options Exchange (CBOE). Denna ETF är den som har störst chans att lyckas på grund av CBOEs förhållande till SEC.

En tredje förändring vi kan se under 2019 handlar om ICOs. En Initial Coin Offering (ICO) är ett sätt för nya företag att samla in pengar, global crowdfunding. De flesta av de företag som skapats genom en ICO under 2017 kommer emellertid att misslyckas eftersom de kommer attfå slut på pengar eller att ingen kommer att använda deras mynt / tokens. En annan faktor är Security and Exchange Commission (SEC) och reglering. Många nystartade företag följde inte regelverket och SEC går nu efter dem. Trots att de går efter ICOs, är de inte emot ICOs. Kommissionären Jay Clayton sa även att ICO: er är ett utmärkt sätt att samla ihop kapital om uppstarten följer regelverket.

Startups och företag tittar nu på andra sätt att samla ihop kapital. Istället för att skapa ett utility token skapar många nya företag säkerhetstoken (STO). En säkerhetstoken är i verkligheten en del av företaget. En utility token är å andra sidan inget annat än en biljett som används i ett företags ekosystem. Många hävdar att säkerhetstoken kommer att bli framtiden och att ett genombrott kommer under 2019. 

Alla bitar kommer på plats. Om bitcoin såg sina sista dagar skulle de nämnda stora spelarna inte ge sig in på marknaden. Marknaden ger oss en chans att komma in till låga priser. Det skulle vara oroande om marknaden föll och att ingen utveckling skulle ske. Då skulle det finnas en anledning. Nu växer marknaden dock varje dag och precis som internet som vi använder idag, kommer blockkedjan och kryptovalutor sannolikt att ha en stor roll i alla våraframtider.